Cristian Sima: L-am sfătuit pe Traian Băsescu să-și dea demisia și să organizeze personal alegeri

Cristian Sima: L-am sfătuit pe Traian Băsescu să-și dea demisia și să organizeze personal alegeri

Cristian Sima, fostul director general al Bursei din Sibiu, a povestit în exclusivitate pentru B1 TV, în cadrul emisiunii Sub semnul întrebării, cum a decurs ultima sa întâlnire cu președintele Traian Băsescu, întâlnire care s-a petrecut în vara lui 2012, în campania pentru referendum, și ce sfaturi i-a dat șefului statului.

Ultima dată l-am văzut pe președinte în campania pentru referendum, la sediul HotNews. I-am spus: Domnule președinte, sunteți într-o situație foarte dificilă. Eu în locul  dumneavoastră, dar nu vă dau sfaturi, vă spun ce-aș face. Aș face ce a făcut de Gaulle. Când situația era tragică în Algeria, de Gaulle s-a dus acolo și le-a spus >. V-am înțeles. Dumneavoastră acum trebuie să-i înțelegeți și pe cei care vă acuză, și pe ceilalți. Mergeți la referendum cu ideea > . Corect e ca dumneavoastră să vă dați demisia și să organizați algerile dar nu să-i lăsați pe ei, să le organizați dumneavoastră pentru că v-au suspendat pe nedrept” a povestit Sima.

Brokerul și-a amintit că a apreciat măsura de tăiere a pensiilor și salariilor cu 15, respectiv 25%.

I-am spus că ați făcut o chestie genială că ați tăiat cu 25% salariile și cu 15% pensile și s-a dovedit că a fost benefică pentru România, dar când dobânzile erau mici n-ați continuat să vă împrumutați și banii respectivi să-i investiți în creștere economică. Pentru că tot ce-ați luat de la FMI s-a dus la BNR și n-a ajutat cu nimic creșterea economică„ a mai spus Sima.

Urmărește AICI prima parte a interviului acordat de Cristian Sima pentru B1TV

Urmărește AICI partea a doua din interviul acordat de Cristian Sima pentru B1TV

Sima: L-am sfătuit pe Băsescu să demisioneze

Embed: