CSM a amânat audierea Procurorului General. Când va avea loc confruntarea Lazăr – Toader

CSM a amânat audierea Procurorului General. Când va avea loc confruntarea Lazăr - Toader

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat cu o săptămână ședința în care va analiza propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de Procuror General al României.

Anunțată inițial pe 13 noiembrie, ședința va avea loc pe 19 noiembrie, transmiteCSM. Amânarea a fost decisă la cererea ambilor demnitari.

Curtea de Apel Alba Iulia va judeca pe 20 noiembrie cererea de suspendare a executării propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare din funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr.

Vineri, Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia o acţiune în contencios administrativ, prin care cere suspendarea procedurii de revocare, iar la Ministerul Justiției a depus o plângere prealabilă împotriva raportului de evaluare întocmit de Tudorel Toader. Procurorul General le-a solicitat judecătorilor din Alba Iulia să suspende efectele raportului întocmit de Toader, până la soluţionarea litigiului de la Ministerul Justiţiei.