CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură

CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
Sursa foto: Pixabay

Concursurile de admintere la Institutul Național al Magistraturii (INM) au fost declanșate, potrivit unui anunț al președintelui CSM, Bogdan Mateescu.

Acesta a dat asigurări că admiterea se va face exclusiv pe baze meritocratice și că în scurt timp se vor afișa tematica, bibliografia, calendarul și locurile scoase la concurs.

Anunțul vine în contextul în care magistrații se plâng de o criză de resurse umane în sistem, care riscă să afecteze grav eficiența și calitatea actului de justiție.

După absolvirea facultății de drept, înainte de a fi numiți judecători sau procurori, magistrații trebuie să urmeze doi ani de formare profesională ca auditori de jusiție la INM:

”Dupa mai multe eforturi si mai multe intamplari, in sfarsit pot spune bucuros: s-au declansat!

Despre concursurile de admitere la INM si in magistratura este vorba.

In scurt timp va fi afisata solutia plenului pe site. De asemenea, in cel mai scurt timp se vor afisa tot ce trebuie stiut, respectiv tematica, bibliografia, calendarul, locurile scoase la concurs, metodologiile si celelalte aspecte.

Succes tuturor candidatilor! Si spor la invatat, pentru ca admiterea in magistratura se realizeaza exclusiv pe criterii meritocratice!”

Ultima oră
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut
11:33 - DLAF a sesizat DNA și cu privire la proiectul pe fonduri europene care a avut ca beneficiar firma lui Dan Barna: „Au rezultat indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”
11:22 - Furnizorii de gaze și energie au început să trimită notificări de creștere a prețurilor. Ce pot face consumatorii în această situație