CSM reacționează la epurările din Turcia: Se cere garantarea respectării drepturilor omului

CSM reacționează la epurările din Turcia: Se cere garantarea respectării drepturilor omului
foto: universuljuridic.ro

Consiliul Superior al Magistraturii a reacționat la situația din Turcia după tentativa de lovitură de stat și la epurările care au loc sub îndrumarea autorităților din Ankara, solicitând oferirea unor garanții cum că drepturile omului sunt respectate, potrivit agerpres.ro.

"În absența unor comunicări oficiale din partea Înaltului Consiliu pentru Judecători și Procurori din Turcia sau a unor informații oficiale din partea instituțiilor turce și a celor internaționale responsabile cu protecția drepturilor fundamentale ale omului, președintele CSM susține demersul public internațional de a solicita garantarea de către autoritățile turce a respectării tuturor reglementărilor și tratatelor internaționale privitoare la drepturile fundamentale ale omului la care Statul Turc este parte, în toate acțiunile întreprinse de acesta în urma și în legătură cu tentativa de lovitură de stat consumată", se precizează într-un comunicat oficial.

"Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii din România îşi exprimă încrederea în capacitatea instituţiilor turce din justiţie de a acţiona cu respectarea principiilor independenţei, imparţialităţii, legalităţii şi a dreptului la apărare al oricărui cetăţean, inclusiv a celor care deţin funcţii de demnitate publică, judecători şi procurori, independent de natura anchetei şi/sau gravitatea faptelor anchetate", se mai arată în comunicatul oficial al Consiliului Superior al Magistraturii.

Ultima oră
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie