Eduard Novak a refuzat să recite imnul României la TV. Dan Bucura: „Așa ceva te lasă fără cuvinte”

Eduard Novak a refuzat să recite imnul României la TV. Dan Bucura: „Așa ceva te lasă fără cuvinte”
Jurnalistul Dan Bucura i-a cerut lui Eduard Novak să recite din imnul României. Ministrul nu a știut...

Ministrul Sportului, Eduard Novak, aflat în direct în cadrul emisiunii „Selectiv” de la B1 TV, a refuzat să recite imnul României. În același timp, acesta a spus despre hocheiștii din naționala României care au cântat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc că „nu au lezat cu nimic imaginea României”.

Dan Bucura, moderatorul emisiunii „Selectiv” i-a propus ministrului Sportului să recite imnul împreună. După ce Dan Bucura a recitat primul vers, Eduard Novak s-a blocat și a preferat să zâmbească.

Reacția ministrului Sportului după momentul controversat de la Mondialul de hochei

Despre momentul controversat de la Mondialul de hochei, Eduard Novak a spus că este vorba despre un „scandal manipulat politic”.

„E un scandal care a fost foarte manipulat politic, în primul rând. Unii au adunat câteva like-uri în plus. Au reușit să obțină niște avantaje politice, dar acest lucru trece. De ce am reacționat așa târziu? Am vrut să văd reacțiile și ce s-a întâmplat acolo. Acești jucători nu au cântat imnul, doar au stat în fața oamenilor, au ascultat spectatorii.

Dar ce va fi cu acești sportivi care luptă pentru România? Nu cred că vreun sportiv, Szabó, eu sau Boloni, am simulat ceva când am reprezentat țara. Sportivii din Harghita, care reprezintă 70% din lotul național de hochei, au transpirat, au luptat, au adus România în eșalonul 2 mondial. E foarte greu… Toate pornesc de la Federație, totul poate să provină din sânul Federației. Vor urma niște alegeri acolo”, a spus Eduard Novak, la B1, potrivit gsp.ro.

„Așa ceva te lasă fără cuvinte”

După ce moderatorul a terminat prima strofă, Novak a încuviințat din cap și tot ce a spus a fost „Da, da”.

Videoclipul a fost postat pe Facebook de Dan Bucura, alături de comentariul: „Așa ceva te lasă fără cuvinte… Am 24 de ani de presă, dar una ca asta n-am mai văzut. Vorbim de un ministru al Romaniei!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)