Cum a început Carmen Iohannis noul an școlar: Prima doamnă s-a reîntâlnit cu elevii săi în condiții speciale (VIDEO)

Cum a început Carmen Iohannis noul an școlar: Prima doamnă s-a reîntâlnit cu elevii săi în condiții speciale (VIDEO)

Carmen Iohannis a participat, luni, la deschiderea noului an şcolar la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din municipiul Sibiu. Liceenii au așteptat-o nerăbdători pe diriginta lor. Diferit de anii precedenți, soția președintelui a venit echipată cu masca de protecție și a evitat aglomerația, potrivit B1 TV.

Carmen Iohannis a evitat aglomerația în prima zi de școală

Respectând toate măsurile de protecţie, Carmen Iohannis nu a ratat ceremonia de deschidere a anului şcolar 2020-2021. Iar dacă în anii trecuți, prima doamnă se zărea în mijlocul copiilor, în curtea școlii, anul acesta lucrurile s-au schimbat şi soția preşedintelui a evitat aglomerația.

După ceremonie, prima doamnă s-a reîntâlnit cu elevii săi, care acum sunt în clasa a 11-a. Nu au lăsat deoparte tradiţia şi au făcut celebrul selfie în curtea școlii, dar în condiţii speciale.

”Îl facem cu măștile, altfel nu putem, și îmbrățișarea de grup, să sperăm că o putem face cât mai repede. Suntem foarte nerăbdători să ne întâlnim cu doamna dirigintă deoarece nu ne-am mai văzut de un timp îndelungat pentru că nu am mai putut, având în vedere situația actuală, dar am vorbit cu dânsa pe grup”, a spus un elev al primei doamne.

„Nu am mai văzut-o demult, nu am avut cum, am vorbit numai prin mesaje și ne e dor să ne întâlnim în persoană. Ne-a recomandat cărți și ne-a zis să avem grijă de noi ca să ne vedem cu bine”, a declarat un alt licean.

Carmen Iohannis este dirigintă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, şi predă limba engleză.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mesajul președintelui cu ocazia începutului de an școlar

Președintele Klaus Iohanns a transmis, luni, un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar. Șefful statului le-a spus copiilor că au ocazia să devină niște supereroi căci, respectând regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului, își vor ocroti părinții și bunicii, persoanele cele mai vulnerabile în fața acestei boli. Iohannis s-a arătat foarte încrezător căelevii vor face acest lucru. Iarprofesorilor le-a transmis că vor trebui să se adapteze la situații neprevăzute, dar el e convins că vor reuși să facă acest lucru. „Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie”, a mai precizatKlaus Iohannis.

Aproape trei milioane de copii au început, luni, noul an școlar, în condiții speciale impuse în contextul epidemiei de coronavirus.

La nivel național, 12.423 de unități de învățământ încep anul școlar în scenariul verde, 4.915 unități în scenariul galben și 263 de unități în scenariul roșu.

Scenariul verde presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ. În scenariul galben vor participa fizic la cursuri toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a și vor reveni parțial (prin rotație de 1-2 săptămâni) elevii din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Iar scenariul roșu presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități sau lecții online.

Totodată, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că există 11 județe în care nicio unuitate de învățământ nu a fost încadrată în scenariul roșu.

Tot potrivit unui anunț al ministrului, în acest moment, 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 de cadre didactice aflate în carantină, care doresc să își desfășoare activitatea în sistem online, și 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical.