Cutremur de 5,5 în Vrancea. Seismul a fost urmat de o replică de 2,7

Cutremur de 5,5 în Vrancea. Seismul a fost urmat de o replică de 2,7
Foto: mytex.ro

UPDATE 10.00: Un alt cutremur în zona Vrancea, de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminică, la ora 8.10.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade s-a produs duminică, la ora 4.37, în Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Seismul s-a produs la o adâncime de 134 de kilometri, fiind simţit şi la Bucureşti.

Cutremurul de duminică dimineață a fost cel mai puternic eveniment seismic produs în regiunea Vrancea după cel cu magnitudinea 5,7 produs la 25 aprilie 2009.

Directorul științific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, afirmă că sunt posibile replici cu magnitudinea până în 4, scrie Mediafax.

Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focşani, la 47 de kilometri de Râmnicu Sărat, la 52 de kilometri de Târgu Secuiesc şi la 55 de kilometri de Mărăşeşti.

Alte 3 cutremure s-au produs într-o singură oră, sâmbătă seara, în localitatea Izvoarele, județul Galați. Cel mai mare dintre ele a avut magnitudinea 3,5. (Detalii AICI)
 

Cutremur de 5,5 în Vrancea

Embed:

Tags:
Ultima oră
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)