Cutremurul din Japonia a mişcat axa Pământului cu 10 centimetri

Cutremurul din Japonia a mişcat axa Pământului cu 10 centimetri
Foto: able2know.org

Conform Institutului britanic de Geofizică şi Vulcanologie cutremurul de 8,9 ce a avut loc vineri în Japonia “a mişcat axa Pământului cu  circa 10 centrimetri”.

Institutul mai menţionează că impactul asupra axei Pământului a fost mult mai mare decât cel înregistrat în 2004 după cutremurul din Sumatra şi mai slab doar decât impactul cauzat de cutremurul din Chile în 1960.

Vezi cele mai noi informaţii despre cutremurul din Japonia

Cutremurul cu magnitudinea de 8,8 din Chile a modificat axa Pământului, scurtând durata zilelor, susţin cercetătorii. Potrivit acestora, ziua s-a scurtat cu 1,2 microsecunde. În urma seismului oraşul chilian Concepcion a fost mutat cu trei metri. Capitala, Santiago, a suferit o mutare de doar 27,7 centimetri.

Un cutremur cu magnitudinea de 8,9  a avut loc, vineri, în Japonia fiind urmat de peste 60 de replici cu magnitudini de peste 5 . Peste 20 de ţări se află în alertă de tsunami.

Mii de victime în JaponiaUltima oră
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă