De ce îi admiră tinerii români pe frații Tate. „Au fost tatăl de care am avut nevoie”

De ce îi admiră tinerii români pe frații Tate. „Au fost tatăl de care am avut nevoie”
Sursa Foto: Hepta.ro

Experții spun că popularitatea unor persoane precum Andrew și Tristan Tate în rândul tinerilor și al adolescenților este un simptom al unei boli sociale larg răspândite: lipsa unor modele masculine sănătoase.

Andrew Tate este admirat de tineri din întreaga lume, chiar dacă este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol

Patru tineri români au descris pentru Libertatea ce înseamnă pentru ei „filosofia” fraților Tate și de ce-i consideră nevinovați, în ciuda acuzațiilor. „Ei au fost tatăl de care am avut nevoie să mă învețe cum să fiu un bărbat sănătos și puternic” – sune unul dintre ei, Robert, 21 de ani.

„Ne-a învățat să spunem nu la orice abuz, fie că e vorba de botnițe, de vaccinuri criminale sau propagande neomarxiste degenerate” – spune un altul, Andrei, 18 ani, despre Andrew Tate.

Popularitatea lui Andrew Tate, 36 de ani, fost kickboxer profesionist, a explodat anul trecut. Filmările în care apare în mașini de lux, cu teancuri de bani și arme, vorbind despre rolul femeilor și al bărbaților în societate au milioane de vizualizări.

Tot anul trecut, platformele Facebook, Instagram și YouTube i-au închis conturile din cauza mesajelor considerate periculoase pentru tineri.

Presa străină îl numește „regele masculinității toxice”. Alături de fratele său, Tristan, 34 de ani, Andrew Tate se află în arest preventiv de la finalul lunii decembrie, sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Acest lucru nu le-a știrbit însă din popularitate.

Andrew Tate, la fel ca mulți alții, a profitat de faptul că oamenii care se simt lipsiți de drepturi caută îndrumare și speranță prin intermediul internetului, arată o analiză The Conversation. Astfel, el face parte dintr-o nouă ierarhie socială care se formează în jurul celor care se simt dezamăgiți de liderii convenționali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:18 - Lucian Bode ar trebui să demisioneze, sugerează Florin Cîțu: „Poziția mea este cea a Președintelui României – plagiatul este furt și dacă se dovedește fiecare să răspundă”
13:11 - Cocuța, mesaj acid pe rețelele de socializare pentru persoanele care nu își țin câinii în lesă: „Azi era să îmi fie omorât câinele”
13:05 - Recordul alarmant al unui șofer de taxi: Consumase 7 substanțe interzise (VIDEO)
12:55 - Momente fără precedent pentru Liviu Vârciu. Ce-a pățit prezentatorul TV în vacanța din Maldive: „M-am umflat tot” (FOTO)
12:53 - Răzvan Burleanu, prima reacție după incidentele de la meciul dintre Sepsi și U Craiova 1948: „Poziția noastră, a FRF, e foarte clară”
12:48 - Kremlinul spune că Boris Johnson minte în legătură cu ameințarea pe care i-ar fi făcut-o Vladimir Putin
12:44 - Obiecte de artă, descoperite la Vama Albiţa într-un autocar care intenţiona să iasă din ţară. Există suspiciunea că fac parte din patrimoniul naţional
12:39 - SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara
12:38 - Motivul pentru care Monica Tatoiu refuză să mai apară la TV: „Nu am fost niciodată plătită pentru participarea mea la niciuna dintre emisiunile la care am luat parte”
12:36 - Presa rusă: Erdogan spune că relațiile sale cu Vladimir Putin sunt bazate pe onestitate și încredere. Liderul turc acuză SUA că „și-a încălcat cuvântul”