De la 1 iunie, alocația de hrană pentru bolnavii din spitale se va dubla

De la 1 iunie, alocația de hrană pentru bolnavii din spitale se va dubla
Sursa: Freepik

De la 1 iunie, cuantumul alocației de hrană pentru bolnavii din spitale se va majora de la 11 lei/zi la 22 de lei/zi. Inițial, a fost propusă o valoare a alocației de 40 de lei/zi de spitalizare.

Alocația de 22 de lei va putea fi majorată dacă se obțin alte surse de finanțare decât contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate și de la bugetul de stat, la decizia consiliului de administrație a spitalului, potrivit realitatea.net.

Alocația de hrană pentru bolnavii din spitale se dublează

Legea 133/2022, oficializată vineri, introduce noțiunea de alocație de hrană în Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii și stabilește că valoarea acesteia va fi indexată anual cu rata inflației. Valoarea alocaţiei de hrană din spitale nu va putea fi mai mică de 22 lei/zi de spitalizare, după cum apare în document.

Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Alocația de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială a fost ridicată la 22 de lei

Pe 20 aprilie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la Oradea, că a fost adoptată o lege prin care a fost ridicată la 22 de lei valoarea alocației pentru hrană, copiilor și tinerilor din sistemul de protecție specială.

„Astăzi în Parlamentul României a fost adoptată o lege prin care a fost ridicat la 22 de lei valoarea alocației pentru hrană, copiilor și tinerilor din sistemul de protecție specială. Ceea ce vreau să subliniez este că urmărim consecvent ca tot ceea ce ne-am asumat prin aceste decizii pe care le-am luat și le-am prezentat ca fiind asumate la nivelul coaliției să fie implementate și asta cât mai repede posibil”, a spus premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe