De necrezut! Ce factură la energie electrică a primit o familie din Sibiu: „Facem credit la bancă ca să putem plăti”

De necrezut! Ce factură la energie electrică a primit o familie din Sibiu: „Facem credit la bancă ca să putem plăti”
Sursa foto: Freepik

O familie din Sibiel, județul Sibiu, a avut un șoc uriaș atunci când a primit factura la energie electrică. Aceasta valora nu mai puțin de 33.000 de lei, sumă pe care oamenii nu și-o permit să o achite. În acest sens, aceștia au declarat că vor fi nevoiți să facă împrumut la bancă, pentru a scăpa de datoria uriașă, notează ziare.com.

Famila a primit factura cu pricina în luna iulie, aeasta reprezentând o regularizare de patru ani. Ultima dată când s-a făcut citirea era luna mai 2019, iar de atunci nimeni nu a mai venit să verifice indexul, pe motiv că nu există cititori.

Factură uriașă primită la energie electrică de o familie din Sibiu

Astfel, după mai bine de trei ani de la citirea ultimului index, familia s-a pomenit cu o factură colosală: 33.000 de lei rezultați în urma consumului de energie la tariful actual.

Proprietarii au achitat până acum facturi în valoare de 200, 300 sau 800 lei, iar pentru a face față uriașei datorii vor fi nevoiți să apeleze la un împrumut bancar, singura soluție pentru a obține într-un timp scurt o sumă atât de mare.

„Noi acum trebuie să facem un credit în bancă pentru această factură, care după spusele lor, ar trebui să fie și mai mare de atât, pentru că de anul acesta tariful s-a schimbat, deși cei de la Electrica au făcut calculul calculul în funcție de tariful de astăzi”, a declarat femeia pentru oradesibiu.ro.

Factura la energie electrică a fost emisă pentru o casă cu două etaje, în care locuiesc trei persoane.

Singura soluție oferită de Electrica a fost ca familia să plătească jumătate de sumă, iar restul apoi, eșalonat, mai scrie sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe