Desecretizarea arhivei SIPA începe oficial: Întreaga procedură ar putea dura până la trei ani (VIDEO)

Desecretizarea arhivei SIPA începe oficial: Întreaga procedură ar putea dura până la trei ani (VIDEO)

Desecretizarea documentelor SIPA începe oficial. Guvernul a adoptat miercuri hotărârea prin care arhiva fostului serviciu secret va fi deschis oficial, informează B1 TV. Întreaga procedură ar putea dura însă chiar și trei ani, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Între timp, șefa UNJR, Dana Gârbovan, a lansat un atac dur la adresa ministrului Justiției. Gârbovan susține că este inadmisibil ca arhiva să fie desecretizată fără o consultare cu magistrații.

”Noi propunem desecretizarea arhivei SIPA, precum și a celor două rapoarte întocmite de către comisiile care au lucrat în arhivă în 2008, rapoarte care au fost secretizare, unul dintre ele are și o anexă. În arhivă probabil că sunt multe informații, informații cu privire la viața privată, informațiile având caracterul de secret de serviciu, cele privind activitatea funcționarilor din Agenția Națională a Penitenciarelor, cele privind secretele de serviciu, cele privind posibile infracțiuni”, a spus ministrul Justiției, în cadrul ședinței de guvern.

Întreaga procedura ar putea dura însă nu mai puțin de trei ani, a anunțat ministrul Justiției.

”Într-o perioadă de trei ani comisia definitivează inventarul, comunicarea informațiilor inclusiv către Ministerul Public și media”, a mai spus Tudorel Toader.

Desecretizarea arhivei SIPA începe oficial: Întreaga procedură ar putea dura până la trei ani

#DIRECT_ONE_878c00#