Tudorel Toader îi „PREMIAZĂ” pe infractori, violatori, criminali: Ilie a fost închis 8 ani și va primi 14.400 euro. Oare nu merită să fii infractor?

Tudorel Toader îi PREMIAZĂ pe infractori, violatori, criminali: Ilie a fost închis 8 ani și va primi 14.400 euro. Oare nu merită să fii infractor?

Tudorel Toader îi „premiază” pe infractori. Într-o țară în care oamenii mor pe holurile spitalelor, copiii stau în orfelinate sub limita decenței sau învață în școli neîncălzite, iar bătrânii mor de foame în case, Tudorel Toader vrea ca deținuții care au stat în condiții improprii în perioada 2012-2017 să primească despăgubiri.

Suma totală ar putea ajunge până la 550 de milioane de euro. Adica 5 euro pe zi pentru fiecare zid e pușcărie/infractor.

În acest context, ar putea renta să fii infractor, susșine jurnalistul Cosmin Zaporojan. Într-un articol pentru Constanta de Azi, acesta arată un exemplu concret de infractor plătit din banii românilor.

“Pentru 3 ani de închisoare, un tâlhar va primi la eliberare 5.400 euro, un criminal condamnat la 10 ani se va reîntâlni cu libertarea cu 18.000 euro în buzunare. Ilie a fost închis 8 ani pentru viol. La eliberare, va primi 14.400 euro”, scrie Zaporojan.

“Și atunci, vă întreb, oare nu este mai rentabil în țara asta să fii criminal? În câte vieți, dintr-un salariu minim pe economie, veți reuși să strângeți 15.000 de euro?

Asta e soluția guvernării lui Dăncilă și Dragnea? Să umplem de bani criminalii, culmea, cu banii luați de la victime”, adaugă el.

Cheltuielile antamate de către ministrul Tudorel Toader pentru premierea infractorilor ar putea, în schimb, să fie folosite la construcția a 1.500 de școlicu 8 săli de clasă sau a 11 spitale cu 450 de paturi, educația și sănătatea fiind declarate priorități naționale”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

„Previzibila deturnare a acestor cheltuieli către infractori este bazată pe o minciună. CEDO nu a cerut niciodată despăgubirea infractorilor, nu a impus măsuri obligatorii ci doar a cerut îmbunătățirea condițiilor din penitenciare”, mai arată sursa citată.