Deținuții cu legături în lumea interlopă au regim preferențial în Penitenciarul Craiova (VIDEO)

Deținuții cu legături în lumea interlopă au regim preferențial în Penitenciarul Craiova (VIDEO)

În puşcărie, dacă ai legături puternice cu lumea interlopă, ai parte de un regim preferenţial. În Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, membrii clanului Tâmplarilor sau Bercea Mondial şi-au făcut şederea plăcută după gratii, după ce i-au recompensat pe şefii de unitate cu motociclete, bani sau alte cadouri scumpe.

Sursele B1 TV au mai dezvăluit că mai marii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au cunoştinţă de aceste grupări la care au aderat şefii din penitenciar, însă nimeni nu se grăbeşte să ia măsuri.

Sursele B1TV spun că şeful puşcăriei din Craiova, comisarul şef Adrian Becheanu, împreună cu alţi subalterni de încredere, comisarul Ionuţ Vişan, dar şi comisarul Marian Calotă au luat decizii care i-au favorizat pe doi interlopi din Clanul Tâmplarilor, dar şi pe temutul  Bercea Mondial. În schimbul unui trai mai bun în detenţie cadrele au primit de la interlopi cadouri scumpe şi bani.

„Aflând că pe comandantul Becheanu Adrian îl interesează o motocicletă, şeful interlopilor din clanul Tâmplarilor din Sibiu pe nume Constantin Adrian şi interlopul şef, tot din clanul Tâmplarilor din Braşov, Judele Florin Adrian, i-au făcut cadou o motocicletă pe care o găsiţi asupra comandantului.

Comisarul şef Becheanu Adrian, pe perioada cât au stat în Penitenciarul Craiova  i-a pus pe cei doi interlopi din clanul Tâmplarilor, şefi de cameră şi monitori sportivi. Aceştia aveau telefoane mobile performante  asupra lor. Aceştia, împreună au condus o reţea din penitenciar direct în Italia, selectau fetele pentru prostituţie prin telefon, apoi stabileau cu ele toate detaliile cu oamenii din sfera lor de influenţă din Italia şi sumele de bani le virau în conturile lor proprii”, au spus sursele citate.

Deţinuţii care nu au statut de VIP în puşcăria din Craiova sunt aspru pedepsiţi de şefii penitenciarului. Un exemplu, comisarul  Ionuţ Vişan.  Acesta, spun sursele noastre este drăguţ cu puşcăriaşii din  lumea interlopă cărora le permite  acces la gadgeturi însă îi pedepseşte aspru pe deţinuţii de rând dacă îl deranjează cu un radio.

Sursele noastre mai spun că şpăgile colectate la nivel de penitenciare se împart cu persoane care deţin funcţii  importante în Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Interlopi protejați în Penitenciarul Craiova

Embed:
Tags: