Dilema tinerei din diaspora care l-a pus la punct pe Ponta în campanie: o viaţă sigură în străinătate, „sfâşiată de dor“, sau „o pâine neagră“ în ţara ta?

Dilema tinerei din diaspora care l-a pus la punct pe Ponta în campanie: o viaţă sigură în străinătate, „sfâşiată de dor“, sau „o pâine neagră“ în ţara ta?
Foto: dulciurisidulcegarii.wordpress.com

Veronica din Canada, tânăra cunoscută datorită scrisorilor în care-l pune la punct pe Victor Ponta, se gândeşte să revină în România și oscilează între o întoarcere acasă care ar potoli „dorul sfâşietor de ţară”, dar ar pune sub semnul întrebării bunăstarea materială şi continuarea unei vieţi în străinătate „care nu este aşa de roz cum pare”.

Noaptea aceasta va fi cea mai grea şi cea mai lungă; va trebui să iau poate cea mai grea decizie din viaţa mea… şi nu voi decide numai pentru mine. Va trebui să hotărăsc daca îmi voi creşte copiii în Canada sau ne vom întoarce acasă”, a scris tânăra pe blogul personal.

Cum pui în balanță amintirile și ceea ce mă leagă pentru totdeauna de România cu civilizația Canadei de exemplu? Cum să pun în balanţă traiul copiilor mei alături de familia lărgită şi identitatea lor naţională cu oportunităţile lor după terminarea studiilor aici”, continuă tânăra.

Veronica crede că este greu să explice celor din ţară că viaţa în străinătate nu e atât de roz.

Afară” nu e atât de roz cum îşi închipuie şi că România chiar nu e atât de neagră cum o văd ei. Oamenii care nu au trăit mai mulţi ani departe de ţară, nu pot înţelege dorul sfâşietor care te apucă sau dragostea de ţară pe care o descoperi în tine abia cand eşti departe”, mai spune tânăra.

Când compari două societăți, trebuie să înțelegi de la început că, indiferent de alegerea pe care o vei face, alegând ceva, vei pierde altceva. Nu există societatea perfectă, nu există tărâmul făgăduinței, nicăieri nu este numai lapte și miere…. ca urmare, decizia pe care o vei lua, nu va fi o reflecție a acelei societăți, cât va fi mai degrabă, o reflecție a ceea ce ești tu… Iar eu sunt o romantică, o idealistă și o nostalgică… și îmi vine să îmi fac bagajele și vin acasă…. dar sunt în același timp mamă… și ca mamă, trebuie să renunț la subiectivism și să aleg rațional”, scrie românca.

Veronica locuieşte în Mississauga, Ontario, Canada. A studiat Dreptul, lucrează ca IT Project Manager, însa pasiunea ei este scrisul. Veronica este mama a trei fetiţe şi de descrie ca fiind „energică, plină de viaţă, exuberantă (cum altfel?!?!… am 3 fetiţe acasă)…. nostalgică, meditativă şi mai ales demodat de romantică, o fiinţă anacronică, iremediabil ancorată în trecut şi, în cele mai multe cazuri, refractară la nou”.

Tânăra a devenit cunoscută datorită mesajelor către Victor Ponta transmise pe blogul personal, care au devenit virale:  „Dacă tăceaţi, plagiator rămâneaţi. Vă comportaţi ca un bandit“ şi „Veronica din Canada: Domnule Ponta, sunt o „duşmancă a României“ şi vă scriu să vă povestesc cum îmi denigrez ţara, atât eu, cât şi ceilalţi români”.

Urmăriți B1TV.ro și pe