UPDATE // Directorul Transelectrica, DEMIS. Cine îl va înlocui

UPDATE // Directorul Transelectrica, DEMIS. Cine îl va înlocui
Foto: Hepta.ro

UPDATE: Directorul Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost demis, joi.

La conducerea companiei a fost numită Claudia Gina Anastase, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul BVB.

Redăm comunicatul integral:

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează acţionarii şi investitorii că în ședința din data de 19 septembrie 2019 Consiliul de Supraveghere al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA a decis următoarele: se revocă din calitățile de membru al Directoratului și de Președinte al Directoratului domnul Marius Dănuț CARAȘOL începând cu data de 19 septembrie 2019; se alege, în conformitate cu prevederile art. 18 alin. (4) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA, ca Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” – al Societății) al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, doamna Claudia Gina ANASTASE, începând cu data de 19 septembrie 2019.

În prezent Directoratul îşi va desfăşoară activitatea cu membrii aflaţi în funcţie la data prezentului Comunicat

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a cerut directorului companiei, Marius Dănuț Carașol, toate documentele de atestare a studiilor în original, în caz contrar acesta fiind demis.

Reamintim că, Marius Dănuț Carașol este acuzat de un fals grosolan trecut în CV-ul oficial. Mai precis, acesta a trecut în documentul oficial că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București, însă instituția de învățământ a infirmat acest lucru. (Detalii AICI)

Astfel, Transelectrica i-a solicitat directorului ”toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticității acestora”.

”În măsura în care autoritățile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuț CARAȘOL se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare”, potrivit unui comunicat al companiei.

”Consiliul de Supraveghere al Companiei analizează cu maximă seriozitate și responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel național și o companie listată la Bursa de Valori București”, a conchis sursa citată.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“