Doi ani de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti din Capitală: Secția de nou-născuți, refăcută. Numărul nașterilor, mai mic

Doi ani de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti din Capitală: Secția de nou-născuți, refăcută. Numărul nașterilor, mai mic

Miercuri se împlinesc doi ani de la tragedia ce a avut loc la Maternitatea Giuleşti din Capitală. În august 2010 în urma unui incendiu izbucnit într-un salon șase bebeluşi au murit, iar alţi cinci au suferit arsuri grave.

Chiar dacă asistenta medicală ce trebuia să păzească salonul de terapie intensivă a fost pusă sub acuzare durerea părinţilor rămaşi fără copiii lor nu poate fi răscumpărată cu nimic.

Nici până astăzi procurorii nu au ajuns la o decizie finală, procesul fiind amânat de 30 de ori. În aceşti doi ani, secţia în care a avut loc incendiul a fost refăcută complet.

Cei doi ani ”au trecut greu, cu multe probleme de rezolvat, dar au trecut bine” a spus Doru Pană, purtător de cuvânt al maternității Giulești. ”Am făcut tot ce s-a putut face pentru ca spitalul să fie la standarde europene.”

Cât despre tergiversarea unui verdict, medicul spune că ”rămâne ca justiția să spună ce se întâmplă și care a fost problema.”

Totuşi, medicii recunosc că în urma scandalului a scăzut numărul naşterilor operate la maternitate.

”În comparație cu 2010 sunt mai multe mămici. În comparație cu anul de dinainte de tragedie sunt ceva mai puține. Partea de nou-născuți a fost refăcută în totalitate, s-au refăcut toate instalațiile electrice, toate instalațiile de oxigen”  a mai anunțat el.

Maternitatea Giulești, la doi ani dup tragedie

Embed: " />
Ultima oră
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)