Doliu în lumea culturală! A murit un mare român

Doliu în lumea culturală! A murit un mare român

Lumea culturală ieșeană este în doliu după ce Doru Morariu, dirijorul Corului Filarmonicii de Stat Moldova Iași, a murit.

Născut în 1951 la Reşita, Doru Petru Morariu a absolvit Liceul de Muzică Ion Vidu din Timişoara. A urmat pregătirea în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Revenit în oraşul natal, Doru Petru Morariu s-a remaracat în calitate de dirijor al Corului “Mioriţa” pe care chiar el l-a înfiinţat, scrie bzi.ro.

În acest sens, sunt de menţionat premiile naţionale şi internaţionale obţinute cu formaţia mai sus amintita, colaborările cu Filarmonica George Enescu şi Filarmonica Banatul, numărul important de înregistrări, etc.

După 1990, Doru Petru Morariu, care a mai condus corul de copii Primavera şi Corul Palatului Pionierilor, a început o apreciată activitate la pupitrul Corului Gavriil Musicescu al Filarmonicii Moldova din Iaşi.

Împreună cu acest ansamblu vocal, pe care îl păstoreşte şi astăzi, dirijorul reşiţean a susţinut peste concerte à cappella şi vocal-simfonice atât în ţara cât şi în străinătate.

Tags:
Ultima oră
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar