Dosar penal deschis pe numele lui George Simion după ce a condus fără permis. Amenzi în urma manifestației AUR / UPDATE. Reacția AUR: Dosarul penal a fost clasat

Dosar penal deschis pe numele lui George Simion după ce a condus fără permis. Amenzi în urma manifestației AUR / UPDATE. Reacția AUR: Dosarul penal a fost clasat
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis un drept la replică. Îl redăm integral:

„Dosarul penal întocmit pe numele domnului George Simion, președintele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, de către reprezentanții Poliției Municipiului București în urma acuzațiilor de conducere a unui vehicul fără permis, a fost CLASAT.

Acuzațiile și informațiile prezentate în spațiul public și preluate de către mass-media au fost nefondate și false, având drept singur scop servirea unei campanii de denigrare a președintelui Partidului AUR.

Decizia instanței certifică faptul că președintele AUR a avut dreptate în afirmațiile sale cu privire la incidentul invocat de către Poliția Municipiului București”.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Autoritățile au deschis un dosar penal pe numele lui George Simion, liderul AUR, după ce a condus cu permisul de conducere suspendat.

În Piața Victoriei a fost parcat ilegal și un autocar, pe care membrii AUR au refuzat să îl mute la solicitarea autorităților

În plus, au fost împărțite mai multe amenzi în urma manifestației AUR, care a început cu trei zile înainte de data protestului anunțat. Astfel, s-au aplicat trei amenzi pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, în valoare de 14.200 de lei.

Mai mult, în Piața Victoriei a fost parcat ilegal un autocar al partidului, pe care membrii AUR au refuzat să îl mute la solicitarea autorităților, astfel că a fost aplicată o amendă în valoare de 1.450 de lei.

”În seara zilei de 29 septembrie 2022, polițiștii ce desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice și a fluenței traficului rutier în Piața Victoriei au depistat un conducător auto care a condus și oprit un autocar într-o zonă interzisă.

Acesta a refuzat să se supună dispoziției polițiștilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Pe timpul intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, polițiștii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.

George Simion are permisul suspendat în urma unui accident

Pe parcursul nopții, mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei.

Totodată, în cursul aceleiași nopți, tot în Piața Victoriei, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat.

Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”, se arată în comunicatul poliției.

Simion a fost implicat într-un accident, în luna aprilie a acestui an, în Buzău. În timpul accidentului produs de Simion o persoană a fost rănită, au confirmat pentru G4Media surse judiciare.

Dosarul penal deschis în urma rănirii persoanei respective a fost clasat pentru că victima nu a depus plângere. Simion a rămas însă cu permisul suspendat din cauza accidentului propriu-zis.

Urmăriți B1TV.ro și pe