DSU: Pompierii români au început prima misiune de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia. 35 de subofițeri intervin în Spathari (VIDEO)

DSU: Pompierii români au început prima misiune de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia. 35 de subofițeri intervin în Spathari (VIDEO)
Foto: Facebook / DSU

Duminică dimineața a început prima misiune a pompierilor români, plecați în Grecia pentru a contribui la stingerea incendiilor de vegetație.

Autoritățile elene se luptă cu flăcările de mai bine de 6 zile, iar pompierii români vor ajuta în Insula Evia, regiune puternic afectată de incendiile violetele de vegetație.

Pompierii plecați din România intervin în zona Spathari cu 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne. La fața locului sunt prezenți 35 de subofițeri.

Prima misiune a pompierilor salvatori în Grecia a început în această dimineață, în zona Spathari

La această misiune vor participa în primă fază 35 de subofițeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 2 cisterne. Alături de ei vor fi 4 ofițeri români, însărcinați cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenție, respectiv menținerea unei legături permanente cu ofițerul elen delagat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, anunță DSU.

Pompierii se vor schimba o dată la șase ore

DSU informează că echipajele de ompieri români vor realiza schimburi din 6 în 6 ore, iar autoritățile elene au un rol principal în coordonarea și gestionarea misiunii de stingere a incendiilor din Grecia.

„În urma primelor discuții avute cu ofițerul elen, schimbarea personalului operativ este planificată a fi efectuată la 6 ore.

Totodată, reamintim faptul că autoritățile elene au rol principal în coordonarea întregii misiuni, aceștia fiind responsabili de configurarea planului de intervenție, gruparea numerică a forțelor și efectivelor care alcătuiesc un modul pregătit în a acționa în vederea limitării răspândirii incendiilor de vegetație”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.