E simplu: L-au filat cu DOSUL! Cum a scăpat GHIȚĂ din țară. Și cum îl așteaptă ministrul de Interne să se întoarcă…

E simplu: L-au filat cu DOSUL! Cum a scăpat GHIȚĂ din țară. Și cum îl așteaptă ministrul de Interne să se întoarcă...

După mai bine de cinci luni de la dispariţia fostului deputat Sebastian Ghiţă, ministrul de Interne, Carmen Dan, nu poate oferi un răspuns privind modul în care acesta a reuşit să iasă din ţară, deşi era filat de ofiţerii Direcţiei Operaţiuni Speciale (DOS) după o dispoziţie a procurorilor DNA. , motivând că "aceste verificări se fac în cadrul unor cercetări, în contextul unei anchete demarate, şi că e absolut firesc să fie demarate de procurorul de caz", anunță Gândul.

Carmen Dan a ţinut să precizeze, marți, că în ceea ce priveşte competenţa MAI, ministerul a făcut tot ceea ce ţinea de el şi că "e foarte bine să aşteptăm" ca Ghiţă "să vină în ţară". Ceva mai tranşant a fost premierul Sorin Grindeanu, care a declarat că a fost vorba, în mod "clar", de o "neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu".

Întrebată ce se va întâmpla dacă Sebastian Ghiţă nu revine în ţară, ministrul de Interne a răspuns că ceea ce a ţinut de el a fost făcut şi că "e în derulare o procedură de extrădare".

După ce avocatul apărării a plătit cauţiunea la Banca Naţională a Serbiei, judecătorul a dispus revocarea măsurii arestului şi eliberarea lui Sebastian Ghiţă.

Fostul parlamentar are obligaţia de a rămâne în "rezidenţă temporară – teritoriul oraşului Belgrad " şi de a se prezenta la o secţie de poliţie de două ori pe lună, însă paşaportul său a fost confiscat de instanţă.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)