Excese de Paşte: Au băut şi au mâncat până au ajuns la spital. Peste 1.200 de apeluri au fost date la ambulanţă (VIDEO)

Excese de Paşte: Au băut şi au mâncat până au ajuns la spital. Peste 1.200 de apeluri au fost date la ambulanţă (VIDEO)

Masa de Paşte le-a căzut greu bucureştenilor. Peste 1.200 de apeluri au fost date la ambulanţă după ce oamenii au mâncat şi au băut peste puterile lor. În cele 24 de ore medicii şi asistentele de la ambulanţă au intervenit la aproape 800 de urgenţe. Peste 240 de oameni au ajuns la spital cu afecţiuni digestive, după ce au făcut exces de mâncare.

Oamenii au sărbătorit Paştele cu mese îmbelşugate şi întinse. Ca în fiecare an, românii au pierdut însă simţul măsurii. Au exagerat cu ouăle, carnea de miel şi drobul şi au mâncat prea mult cozonac şi pască. Drept urmare, telefoanele de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti au sunat încontinuu, în special spre seară.

„În ultimele 24 de ore la serviciul de ambulanţă au apelat 1245 de persoane. Dintre acestea mai mult de 75%, respectiv 794 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu şi cod galben. Dintre urgenţe 76 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă”, a declarat, pentru B1TV, Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov.

243 de persoane au acuzat afecţiuni digestive şi au avut nevoie de ajutorul medicilor. Şi cum sărbătorile nu s-au încheiat, oamenii sunt sfătuiţi fie mai ponderaţi, atât în ceea ce priveşte mâncarea, cât şi atunci când consumă băuturi alcoolice.

„Plimbările sunt foarte indicate pentru a asigura o digestie cât mai bună. De asemenea, cei care pot vor face sport, se vor plimba cu bicicleta, vor alerga, fiecare ce îşi permite să facă.

Recomand consumil mic de băuturi alcoolice, dacă se poate chiar fără, iar dacă sunt persoane care încă au mese în familie, cu prietenii, atunci să nu depăşească cantităţile moderate”, a declarat Alis Grasu.

Tot pentru a atenua efectele meselor îmbelşugate de Paşte, specialiştii ne recomandă ca, preţ de câteva zile, să înlocuim băuturile alcoolice cu ceaiurile de plante, iar fripturile şi cozonacii cu salate şi fructe.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: