Făcea trafic de droguri inspirându-se din filmele cu mafioți: Cum au descoperit procurorii DIICOT că interlopul Dan Chioru ascundea drogurile într-un cavou

Făcea trafic de droguri inspirându-se din filmele cu mafioți: Cum au descoperit procurorii DIICOT că interlopul Dan Chioru ascundea drogurile într-un cavou
Foto:evz.ro

Interlopul Dan Sandu Simion, cunoscut sub porecla Dan Chioru, a fost arestat pentru trafic de droguri. Procurorii DIICOT au găsit droguri pe care acesta le ascundea în cavoul de lux al familiei sale din cimitirul Bellu, inspirat din tehnici folosite în filmele cu mafioți.

Deși bărbatul a găsit un loc perfect de depozitare care fi fost greu de depistat de procurori, interlopul a comis greșeala de a vorbi la telefonic despre afacerile sale, iar ofițerii care îî interceptau conversațiile au găsit astfel ascunzătoarea drogurilor, scrie cancan.ro.

Chioru a fost arestat în luna mai a acestui an, după ce procurorii DIICOT au probat că acesta pusese pe picioare o reţea extrem de puternică specializată în traficul de cocaină. Deși nu au reușit să găsească drogurile la locul respectiv, acestea fiind mutate între timp, ei au avut destule dovezi pentru a obține mandat de arestare pe numele acestuia.

După arestare, procurorii au emis un comunicat de presă în care au explicat mai clar cum au destructurat rețeaua.
”În perioada 11-19.05.2016 procurorii DIICOT- Structura Centrală au efectuat activităţi de urmărire penală cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de către mai multe persoane care au acţionat în mod coordonat în vederea introducerii pe teritoriul României a unor cantităţi de droguri de mare risc procurate din Olanda şi ulterior comercializate pe raza municipiului Bucureşti. La data de 08.05.2016, inculpaţii PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, TRIPON NATALIA şi DUMITRACHE CRISTINEL s-au deplasat în Olanda în vederea procurării de droguri. La data de 11.05.2016, în jurul orelor 22.00, inculpaţii PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, TRIPON NATALIA şi DUMITRACHE CRISTINEL s-au prezentat la punctul de trecere al frontierei de stat Nădlac, într-un autoturism, în vederea efectuarii formalităţilor de intrare în România. Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în filtrul de aer au fost găsite 2 pachete care conţineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-ştiinţifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA).

La data de 13.05.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor TRIPON NATALIA şi DUMITRACHE CRISTINEL pentru o perioadă de 30 de zile la acea dată inculpatul PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, zis Bogdan al lui Angela, sustrăgându-se urmăririi penale. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că inculpatul SIMION DAN SANDU zis “DAN CHIORU” (un cunoscut jucător de poker, cu relaţii în lumea interlopă-n.r.) i-a determinat pe inculpaţii mai sus menţionaţi să procure cocaină, înmânându-le în acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucureşti. Totodată, s-a stabilit faptul că inculpatul PITCOVICI PETRU DANIEL, comisar şef de poliţie în cadrul D.G.A., a oferit sprijin şi ajutor inculpaţilor SIMION DAN SANDU şi PARASCHIV BOGDAN EMANUEL în scopul îngreunării cercetărilor efectuate, depistării şi probării autorilor”, au arătat aceștia.

Urmăriți B1TV.ro și pe