„Favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale”. Ce recomandă neurochirurgul Vlad Ciurea pentru menținerea sănătății creierului

„Favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale”. Ce recomandă neurochirurgul Vlad Ciurea pentru menținerea sănătății creierului
Sursa foto: Pixabay

Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă pentru consum două tipuri de carne cu beneficii semnificative pentru sănătatea cognitivă, scrie Click.

Ce recomandă doctorul

Specialistul în neurochirurgie recomandă consumul cărnii de curcan și a peștelui, alimente bogate în nutrienți esențiali, pentru menținerea sănătății creierului.

„Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”,a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, invitat într-o emisiune de la Antena 3 CNN.

Pe lângă acestea, el mai recomandă și consumul de miere, fructele, semințele, evitarea suprasolicitării, plimbările în aer liber, precum și discuțiile agreabile, pentru sănătatea creierului.

„Vrem să facem foarte multe lucruri într-o zi și nu reușim să le facem, (…). Nu am nevoie nici să sune telefonul, nici să mă cheme cineva că este bunica pe stradă și nu știe ce are de făcut. Toate acestea te disipează și nu mai ai putere să te concentrezi. Neconcentrându-te, intri în panică. Este doar un pas spre agitație, stres și încă un pas spre un sindrom foarte frecvent astăzi, sindromul burnout, care arată oboseala nervoasă. Prea multe lucruri vrem să facem într-o zi!”, a spus Dr Vlad Ciurea. „Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`