Femeile din viața lui Beligan: "E unica mea soluţie de supravieţuire" (VIDEO)

Femeile din viața lui Beligan: "E unica mea soluţie de supravieţuire" (VIDEO)

Radu Beligan a avut trei soţii. Nineta Gusti, Dana Crivăţ şi Marica Pop.

Cu prima soţie a fost 15 ani, dar fără să aibă copii, iar cu a doua a avut o fiica, Anamaria. Marea iubire i-a fost însă ultima soţie. Ea i-a dăruit trei copii maestrului şi a murit în 1993. De atunci, actorul s-a refugiat în muncă, spunând că şi-a pierdut punctul de sprijin din univers.

Femeile din viața lui Beligan: "E unica mea soluţie de supravieţuire"

#DIRECT_ONE_ou0wt2#

Actriţa Nineta Gusti a fost prima soție a lui Radu Beligan. Era cu cinci ani mai în vârstă decât el şi i-a fost alături 15 ani. Nu i-a dăruit copii, iar după divorţ, s-a retras la ţară.

Beligan şi-a continuat viaţa alături de Dana Crivăţ. S-au căsătorit în 1952, iar împreuna au o fiică, Anamaria, stabilită de 30 de ani în Australia. Scriitoare, fiica maestrului, a păstrat o relație excelentă cu tatăl său, deşi părinţii ei s-au despărţit când ea avea doar 5 ani. Dana Crivăţ a murit în 2012.

"Aş putea să spun chiar că moartea ei, a fost singura tristeţe pe care mi-a pricinuit-o vreme de șase decenii.", a spus Beligan când a aflat tragica veste, scrie Click.

Însă abia cea de-a treia soție a actorului a fost marea lui iubire. Marica Pop, absolventă a Conservatorului din Bruxelles, fiica baronesei Jeanne de Siemmons şi a lui Petru Pop, a ajuns în București în anul 1965, într-un program de schimburi culturale între România și Belgia. Dragostea a fost atât de puternică, încât aceasta a acceptat să se stabilească definitiv aici. Împreună, au avut trei copii, Lamia, Raluca și Alexandru. Lamia i-a călcat pe urme tatălui devenind actriță. În 1993, Marica Beligan a fost răpusă de cancer. Actorul a reușit să facă față durerii muncind enorm și dedicându-se exclusiv teatrului.

"M-am aruncat în această muncă a repetiţilor cu «În numele trandafirului», căci e unica mea soluţie de supravieţuire. Mi-am pierdut soţia, adică punctul meu de sprijin în univers", spunea la vremea respectivă Radu Beligan, conform Click.

Tags: