E OFICIAL: Florian Coldea și Kovesi l-au interceptat pe George Maior (VIDEO)

E OFICIAL: Florian Coldea și Kovesi l-au interceptat pe George Maior (VIDEO)

Prim-adjunctul şefului SRI, Florian Coldea, a confirmat la audierile de joi declaraţiilor fostului ofiţer Daniel Dragomir potrivit cărora fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a fost interceptat pe baza unui mandat de siguranţă naţională.

”A spus că da, pentru că persoane împotriva cărora se obţinuse astfel de mandate de securitate naţională, desigur, la solicitarea Servicuilui şi ştiau despre ele, dacă erau sunate de acele persoane considerau că nu ar trebui să nu răspundă pentru că atunci ar fi aprins un beculeţ”, a declarat Claudiu Manda, precizând că fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, a fost întrebat dacă el şi George Maior, pe interceptări de siguranţă naţională, au fost ascultaţi.

Daniel Dragomir a făcut aceste dezvăluiri în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin.

„Îmi aduc aminte de o situaţie în care chiar domnul Maior a fost interceptat pe mandat de siguranţă naţională de către Coldea. (..) În 2013 Serviciul a început o activitate în zona pieţei de capital care era lucrată în binom. Florian Coldea şi Codruţa Kovesi rezolvau ei o situaţie acolo în care era vizată o persoană apropiată de Maior. Acea persoană şi Maior erau ţine în dosar”, a spus Daniel Dragomir la B1Tv.

În 2013, SRI a început o activitate în jurul pieței de capital și au fost obținute mai multe mandate de securitate națională care erau lucrate după venirea doamnei Kovesi în binom. Doamna Kovesi cu domnul Coldea rezolvau ei un dosar în zona pieței de capital care implica o persoană extrem de apropiată de domnul Maior. Aceea persoană (n.red- Mircea Ursache de la ASF, finul fostului director al SRI) și domnul Maior erau tințe în mandatul de securitate națională. Undeva, în primăvara lui 2014, șefa DIICOT Alina Bica merge la George Maior și îi spune: vezi că am primit informări venite/ disjunse dinspre DNA de pe piața de capital și ești tință în acele mandate. Stiți ce a făcut domnul Maior? După o săptămână s-a dus la doamna Bica și i-a spus: Alina, am verificat, așa este, am vorbit cu Florian. dar să știi că nu eu sunt tință. Din acel moment, Florian Coldea a urât-o pe Alina Bica de moarte, a declarat colonelul Dragomir.

Se urmăreau toți între ei, a mai susținut Daniel Dragomir. Se ascultau reciproc, a completat Ion Cristoiu.

Dan Andronic și cu fostul președinte Traian Băsescu era ascultați pentru a vedea ce fac de Maior. Timp în care Kovesi și cu Coldea o ascultau pe Bica și pe Maior. Timp în care și Bica încerca să asculte și ea dar după cum vedem nu i-a ieșit. Asta era lumea anticorupție, o luptă între găști, a mai spus fostul înalt oficial SRI.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe