Florin Cîțu, după ce mai multe state europene au oprit vaccinarea cu AstraZeneca: „Lotul cu probleme nu există în România”

Florin Cîțu, după ce mai multe state europene au oprit vaccinarea cu AstraZeneca: „Lotul cu probleme nu există în România
foto: Facebook @ Florin Cîțu

Vaccinarea cu serul AstraZeneca a fost oprită în mai multe state din Europa, după ce s-au constatat mai multe probleme, în urma adiministrării produsului creat de compania britanică. Potrivit premierului Cîțu, în România nu este cazul de îngrijiorare.

„Din informațiile pe care le avem în acest moment, lotul respectiv, în care au apărut acele probleme, nu există în România. Vom vedea ce decizie vom lua, dar repet, campania de vaccinare merge mai departe. Am anunțat deja că în luna martie vom primi 170.000 de doze suplimentar de la Pfizer.

Campania de vaccinare afost și este o campanie de succes în România și nu o facem pentru un titlu de glorie. Cu cât vaccinăm mai bine, cu atât putem ține economia mai deschisă și putem reveni la normal”, a declarat Florin Cîțu pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Serurile AstraZeneca, scoase din uz pe bandă rulantă în Europa

Autoritățile sanitare din nouă state europene au dispus suspendarea totală sau a unor loturi de vaccin împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca, după ce unii pacienți au dezvoltat cheaguri de sânge.

Italia, Estonia, Letonia, Lituania, Austria și Luxemburg au întrerupt utilizarea vaccinurilor din cadrul unui lot la care au fost semnalate suspiciuni, în timp ce Danemarca, Norvegia și Islanda au suspendat utilizarea vaccinului în totalitate în urma rapoartelor despre cazuri grave de cheaguri de sânge în rândul persoanelor vaccinate, scrie timesofmalta.com.

Pe de altă parte, experții precizează că nu s-a stabilit, în acest moment, existența unei legături între vaccin și cheaguri de sânge. Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunțat că în prezent nu există nicio indicație că vaccinarea cu serul AstraZeneca a cauzat aceste afecțiuni, care nu se regăsesc printre posibilele efecte adverse enumerate în prospect.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:44 - Diana Stoica, despre numărul mare de bugetari: Doar au îngrășat statul ăsta cu toate rubedeniile și amantlâcurile. Dintre cele 14.000 de angajări de anul trecut, un număr insignifiant a fost în sănătate și educație (VIDEO)
16:39 - Studiu Deloitte: Prețul, primul criteriu în alegerea mașinii. Motoarele pe combustie internă revin pe creștere în preferințele consumatorilor
16:34 - Cutremur mediu produs vineri după-amiaza. În ce orașe s-a resimțit
16:28 - Simona Spătaru (USR), despre judecătoarea care a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, este în sala de judecată: „Este un caz grav de neglijență”
16:26 - Șeful NATO admite, în premieră de la începutul războiului, că Kievul are dreptul de a lovi ținte militare rusești din afara Ucrainei
16:18 - O bătrână din Vaslui a fost găsită în comă și cu capul spart în casa unui bărbat. El este suspect că a violat-o și lovit-o
16:17 - Au crescut prețurile în piețe. Ștefan Florescu (PMP): Prețurile cresc din ce în ce mai mult și nu știu unde o să ajungem. Când ajung să mărească pensiile, se dublează prețul la alimente (VIDEO)
16:03 - Vești bune pentru iubitorii de mare! O nouă plajă a fost inaugurată pe litoralul românesc
15:52 - Premierul Israelului, Netanyahu, a prezentat un plan pentru Gaza după război. Deciziile sale nu țin cont de recomandările SUA
15:51 - Aproape 1,3 milioane de angajați la stat, în România. 14.000 de angajări s-au făcut doar în anul 2023. Felix Cozma (PSD) a spus când vor avea loc restructurări (VIDEO)