Florin Cîțu, după ce s-a vaccinat anti-COVID: Mă bucur că am putut să mă vaccinez. Am făcut-o pentru mine și pentru cei din jurul meu (VIDEO)

Florin Cîțu, după ce s-a vaccinat anti-COVID: Mă bucur că am putut să mă vaccinez. Am făcut-o pentru mine și pentru cei din jurul meu (VIDEO)
FOTO: Facebook: Guvernul României

La ieșirea din Spitalulu Militar, premierul Florin Cîțu a oferit mai multe detalii despre cum a decurs vaccinarea. Premierul a precizat, la finalul primei vaccinări ca va face tot ce ține de el pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, pentru că serul anti-COVI, măsurile sanitare și tratamentele din prezent sunt șansa să scăpăm de pandemie.

Premierul s-a vaccinat la Spitalul Militar Central din București și a purtat un tricou inscripționat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”.

Foarte, foarte ușoară această vaccinare, chiar nu am simțit nimic. Asta îi spuneam doamnei asistente că nu mi-am dat seama când a făcut vaccinul. De aceea, cred că am şi avut o reacție la final, m-am ridicat, ca nu mi-am dat seama când s-a terminat vaccinul. Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi, bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toţi românii. Am văzut acest semnal, că românii vor să se vaccineze, şi ieri în interesul de a se înscrie pe platformă, dar orice este nevoie să vină din partea mea pentru a-i convinge pe cât mai mulți români să se vaccineze, voi face. Este important să înţelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem această pandemie. Rămânem la același obiectiv pe care l-am prezentat în ultimele zile, 10.400.000 de români vaccinați până în septembrie, şi nu ne vom abate de la acest obiectiv”, a declarat premierul, după ce a primit prima doză din vaccinul anti-COVID.

Referitor la problemele platformei pentru înscrierea la vaccinare, premierul a precizat: Se lucrează non-stop la platformă, locurile sunt reglate și în funcție de numărul de vaccinuri. Eu aș vrea să mă uit la mesaje pozitiv. Foarte mulți români vor să se vaccineze și așa cum săptămâna trecută am luat încă 8 milioane de doze, să mă asigur că avem, ele vin din trimestrul II, cum vor apărea și alte vaccinuri vom lua mai multe”.

Referitori la faptul că comania Pfizer va întâria livrarea unor doze de vaccin în toată Europa, premierul a explicat: „Doar pentru o săptămâna vom primi 80%, iar apoi revenim, dar se vor recupera. Ceea ce încetinește în perioada următoare va fi recuperat în săptămânile următoare. Nu este o problemă decât de o săptămână, dar Pfizer a făcut acest lucru pentru a regla capacitatea de producție și să avem acele 200.000.000 de vaccinuri în plus, în trimestrul II. Este un lucru bun și nu se încetinelte procedura”, a explicat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia