Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție

Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupție

Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu a fost condamnat, marţi, la şapte ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie. Magistrații Tribunalului Gorj i-au interzis de asemenea, o serie de drepturi civile, inclusiv de a alege şi a fi ales, pentru o perioadă de doi ani după executarea pedepsei, transmite Mediafax.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova. Potrivit procurorilor, în anul 2007, prin intermediari, Sururpăceanu a impus cumpărarea de către fostul complex energetic Turceni a unui utilaj multifuncţional, de tip tractor forestier, importat din Ucraina, la preţul de 50.000 de dolari şi vândut cu peste 832.000 de lei, procedurile de achiziţie fiind ilegale, conform rechizitoriului întocmit de DNA.

Totodată, fostul director general de la fostul complex energetic Turceni Dumitru Cristea a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, fiindu-i interzise o serie de drepturi civile pentru o perioadă de doi ani după executarea pedepsei.

La rândul său, Sorin Buşan Cocora, care, potrivit DNA, a fost impus de Surupăceanu ca administrator la o firmă din Mediaş ce a importat utilajul respectiv şi l-a vândut apoi către CE Turceni, a fost condamnat de Tribunalul Gorj tot la şase ani de închisoare cu executare.

Alţi doi foşti directori de la fostul complex energetic, respectiv Ioan Viorel Vasile, de la Direcţia Comercială, şi Silvică Boiangiu, de la Direcţia Investiţii, au fost condamnaţi şi ei la câte patru ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată pe o perioadă de încercare de şase ani. De asemenea, şi acestora le-au fost interzise o serie de drepturi pentru o perioadă de doi ani după executarea pedepsei principale.

Instanţa a mai dispus ca toţi inculpaţii să plătească suma de 836.570 lei către actualul Complex Energetic Oltenia, care înglobează şi fostul complex energetic Turceni.

De asemenea, instanţa a menţinut sechestrul asigurător pe o vilă a fostului director general Dumitru Cristea, suprafaţa imobilului fiind de 540 de metri pătraţi, cu o valoare de impozitare de 774.702 lei. În plus, instanţa a dispus impunerea unei popriri pe un cont de 61.867 de lei pe care Dumitru Cristea îl are la sucursala din Târgu Jiu a unei bănci.