Fum gros la ATI, la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Capitală. Pacienții, evacuați. Managerul unității medicale: „Ne-am speriat toți”

Fum gros la ATI, la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din Capitală. Pacienții, evacuați. Managerul unității medicale: „Ne-am speriat toți”
Captură Video - Digi24

Un salon de Terapie Intensivăal Spitalului ”Sfântul Pantelimon” din Capitală s-a umplut de fum, duminică. Pacienții au fost evacuați. Incidentul are loc la doar două zile după ce un incendiu ce a cuprins o clădire a Institutului ”Matei Balș”, tot din București, s-a soldat cu moartea a șapte pacienți COVID-19.

Fum într-un salon de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Pacienții, evacuați

Managerul Spitalului ”Sfântul Pantelimon”, Dragoș Davițoiu, a susținut, pentru Digi24, că pacienții din salonul de Terapie Intensivă au fost evacuați în siguranță, fără a fi afectați în vreun fel de fum. El a precizat că fumul a ieșit de la un neon care nu a mai funcționat. Nu a existat, totuși, și flacără.

„Era un salon pentru pacienții internați fără Covid. A pocnit un tub de neon în tavan. Ne-am speriat cu toții. Erau doi pacienți în salon și au fost scoși imediat de personalul medical”, a mai afirmat Dragoș Davițoiu, pentru G4Media.

„La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20:15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a transmis, ulterior, Spitalul ”Sfântul Pantelimon”.

Șapte victime după incendiul de la Spitalul ”Matei Balș”

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la o clădire a Spitalului ”Matei Balș” din Capitală, în care erau tratați pacienți cu coronavirus.

Șapte persoane au murit și mai mulți pacienți care erau tratați acolo au fost transferați la alte unități medicale din București.

Cea de-a șaptea victimă a fost anunțată chiar duminică. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS-Cov-2 și care prezenta comorbidități.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”