Fundația Altex donează școlilor nominalizate de Ministerul Educației și Cercetării echipamente de protecție în valoare de peste 1 milion de Euro

Fundația Altex donează școlilor nominalizate de Ministerul Educației și Cercetării echipamente de protecție în valoare de peste 1 milion de Euro
Foto: facebook.com/FundatiaAltex

Fundația Altex acordă, pe fondul provocărilor aduse de COVID19 învățământului din România, sprijin pentru asigurarea condițiilor de siguranță a elevilor și personalului didactic. Peste 500.000 de măști și 32.000 de costume de protecție vor ajunge la elevii și profesorii care s-au întors în sălile de clasă.

Inițiativa este rezultatul unui protocol de colaborare încheiat cu Ministerul Educației și Cercetării privind sprijinirea unităților de învățământ în vederea desfășurării activității școlare în condiții de siguranță. Școlile către care Fundația Altex va livra direct aceste echipamente sunt nominalizate de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Județean al Municipiului București, iar distribuirea celor peste 500.000 de măști și a celor 32.000 de combinezoane de protecție la nivel național va fi monitorizată prin Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației.

„Trecem în continuare printr-o perioadă dificilă, marcată de efectele pandemiei și ale crizei economico-sanitare. 2021 este, în același timp, un an al redresării în care sunt esențiale măsurile de sprijinire a reluării activităţilor economice, fără să pierdem din vedere și alte sisteme afectate, cum este cel de învățământ. Ne pasă de viitorul elevilor, al celor în care avem încredere că vor face o Românie mai bună, și cred că este de datoria noastră să acționăm. Fundația Altex va fi întotdeauna implicată în acțiuni ce reprezintă un model de înaltă responsabilitate socială, dar și un suport real de protecție pentru copiii din școli si nu numai. Ne-am luat angajamentul de a fi un partener implicat concret și imediat în bunăstarea societății, vizibil afectată de efectele Covid 19, iar sănătatea și educația sunt domenii prioritare”, a declarat Mihaela Mitescu, Președintele Fundației Altex.

Fundația Altex sprijină demersurile de redeschidere a școlilor și de revenire la programul normal de studii al elevilor din ciclul preuniversitar, în condiții de siguranță, prin donarea de echipament de protecție în valoare de peste 1 milion de euro. Se asigură astfel necesarul de măști pentru prima lună de școală pentru zeci de mii de elevi și cadre didactice, de pe teritoriul întregii țări.

Toate cele peste 500.000 de măști care vor ajunge în școlile din România prin donația Fundației Altex sunt marca Energy Fortress și respectă cele mai înalte standarde de calitate și performanță de pe piață. Acestea sunt produse în conformitate cu Directiva 2016/425/EU, având standard 149:2001+A1:2009 , FFP2 și fiind cerificate de Notified Body cu numărul 0158 ( Dekra Testing and Certification Gmbh Germany).

Angajamentul Fundației Altex de a sprijini educația, un domeniu puternic afectat de criza pandemică, face parte din strategia pe termen lung a organizației de a se implica activ în bunăstarea societății românești. Fundația Altex pregătește o serie de acțiuni prin care va continua să susțină educația din România, digitalizarea și dezvoltarea învățământului românesc fiind considerate obiective prioritare.

Despre Fundația Altex România

Fundația Altex este o organizație nonprofit înființată de Altex România cu rolul de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.

Organizația are printre obiective dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială ce pot contribui la schimbarea sistemului de educație, la îmbunătățirea sistemului medical, dar și la promovarea de practici sustenabile pentru un mediu mai curat.

Fundația Altex reflectă în identitatea brandului o abordare de tip Human Social Responsibility (HSR) – oamenii sunt în centrul fiecărei organizații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”