Gafă de proporții în Târgu Jiu: Bărbat MORT, chemat să-și schimbe buletinul expirat

Gafă de proporții în Târgu Jiu: Bărbat MORT, chemat să-și schimbe buletinul expirat
Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani, sursă foto: captură YT

Gafă de proporții în Târgu Jiu. Un bărbat mort de aproape un an a fost chemat să-și schimbe buletinul, deoarece acesta expirase. Reprezentații Primăriei s-au apărat printr-un mesaj pe rețelele sociale, potrivit Realitatea.

Primăria Dănești nu ar mai fi transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani

„Nu vorbesc de incompetența angajaților, ei își fac datoria. Comuna Dănești este arondată serviciului pe care îl coordonez și era obligată să trimită actele pentru că autoritatea trebuia să elibereze aceste documente.

La primărie intră mii de documente. Nu vreau ca fucționarii Primăriei Târgu Jiu să fie acuzați de o faptă pe care nu au comis-o ei. Aici sunt arondate 17 localități”, a spus primarul de la Târgu Jiu – Marcel Romanescu.

Documentul a fost primit de vecini, care au rămas înmărmuriți când au văzut numele bărbatului decedat și au anunțat imediat familia respectivului.

Revoltați de gafa imensă făcută de autorități, apropiații au făcut publică situația. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Târgu Jiu susțin că nu au primit informația legată de pierdea familiei și au transmis public acest lucru.

„Primăria Dănești nu ar mai fi transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Astfel, în Registrul Național de Evidență a Persoanelor nu a fost înregistrat decesul cetățeanului”. Continuă cercetările în acest caz.

„Având în vedere informațiile publicate recent în mass media conform cărora o persoană decedată din satul Văcărea a primit invitația de a-și schimba cartea de identitate, facem următoarele precizări:
Primăria Dănești nu a mai transmis către Direcția de Evidență a Persoanelor Târgu Jiu comunicările de deces de doi ani. Ultima comunicare înregistrată este din luna decembrie 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:53 - Cătălin Drulă: Profesorii i-au arătat guvernului că există o notă de plată pentru incompetență și cinism. Finalul acestei coaliții nu va fi „România Educată” ci „România Falimentată”
21:46 - Marian Preda, rectorul Universității din București, susține greva din învățământul preuniversitar: „Educația trebuie să fie finanțată!”
21:37 - Aeronavă militară rusă, interceptată de Forţele Aeriene Române în apropierea spaţiului aerian al Ţărilor Baltice
21:35 - Ionuț Moșteanu: Singurul plan care i-a ieșit lui Iohannis în nouă ani de carieră politică a fost aducerea PSD la guvernare. Joacă din cacealma în cacealma, preocupat doar cum să iasă dânsul bine (VIDEO
21:18 - Președinta Comisiei Europene a lăudat la Chișinău „progresele enorme” făcute de Republica Moldova pentru aderarea la UE
21:13 - La ce concurs nu ar mai participa Vica Blochina, chiar dacă ar primi cei mai mulți bani: „Este un proiect din care nu am învățat nimic”
21:13 - Franța ar fi trebuit să asculte Europa de Est în privința Rusiei, spune Macron
20:57 - Anunțul Guvernului după ce sindicaliștii din Educație au respins ultima ofertă: ”Vom adopta ordonanța de urgență mâine, îndeplinind astfel cerințele înaintate în mandatele de negociere prezentate public”
20:53 - Aglomerație în vămi și aeroporturi. Românii pleacă în străinătate pentru minivacanța de Rusalii
20:47 - Nicușor Dan: Am triplat veniturile aduse la buget din exploatarea Arenei Naționale. Până la finalul anului, suma va crește considerabil