Gaura de ozon ocoleşte România, se află deasupra Arcticii

Gaura de ozon ocoleşte România, se află deasupra Arcticii
Foto: bizchannel.ro

Gaura de ozon care ar fi trebuit să ajungă deasupra României rămâne la Polul Nord. Chiar cercetătorul care a evaluat traseul norului, a evaluat că situaţia s-a schimbat, iar meteorologii anunţă şi ei că populaţia nu este în pericol, acum, din cauza stratului de ozon.

„România nu este afectată de gaura de ozon în următoarele 10 zile. Pot afirma cu grad mare de siguranţă. Acum nu exită motive de îngrijorare în România” declară liniştit acelaşi cercetător care în urmă cu o zi avertiza că gaura din stratul de ozon este cea mai mare de până acum.

Contactat de B1 Tv, Markus Rex, un om de ştiinţă de la Institutul pentru Cercetări Polare, a precizat că gaura de ozon se află deasupra Arcticii.

După ce s-a consultat cu meteorologii români, ministrul Mediului, este convins că populaţia nu va fi expusă la radiaţii ultraviolete periculoase.

„Am luat legătura cu Agenţia Naţională pentru Meteorologie, şi colegii m-au liniştit, conform tuturor măsurătorilor, nu există niciuun pericol”, a spus ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ozonul funcţionează ca un filtru, în absenţa lui, razele ultraviolete fac mult rău oricărei forme de viaţă de pe Terra.

Medicii ne atentionează că o expunere prelungită la ultraviolete poate provoca boli de piele, în unele cazuri chiar forme de cancer. Ne sfătuiesc să purtăm pălării cu boruri largi, umbrele, haine în culori deschise cu mânecă lungă şi să folosim creme cu protecţie ultravioletă.

Gaura de ozon este consecinţa poluării provocate de om.

În România, oraşele cele mai afectate de poluare sunt Bucureşti, Timişoara, Alba, Arad, Sebeş. Numai în Bucureşti sunt 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, de 2,5 ori mai mult decât limita admisă.

Gaura de ozon ocoleşte România

 

Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)