Germania: Un român a trăit 12 ani din alocații încasate ilegal. Peste o sută de copii inexistenți, înregistrați

Germania: Un român a trăit 12 ani din alocații încasate ilegal. Peste o sută de copii inexistenți, înregistrați
Sursă foto: Pixabay

Un român căutat de doi ani de autorităţile germane a fost prins de polițiștii din Bihor. Bărbatul era dat în urmărire internaţională, pentru evaziune fiscală.

Mai exact, acesta ar fi profitat de facilităţile fiscale din Germania şi ar fi încasat astfel zeci de mii de euro, pentru îngrijirea, fictivă, a peste 100 de copii. În caz, suspectul a fost predat autorităţilor federale.

Un român a trăit 12 ani din alocații încasate ilegal în Germania

Bărbatul ar fi profitat ilegal de banii statului german de mai bine de 12 ani, timp în care susţinea că are grijă de copiii sărmani. Din sumele obţinute ilicit şi-ar fi ridicat patru imobile în comuna Oşorhei, de lângă Oradea, susţin poliţiştii germani, scrie ziarulromanesc.de.

„Deci familia locuieşte în Cheriu, deţin vreo 4 imobile. Îs cu plăţile la zi, deci nu pot să spun nici rău nici bine … Probabil o să le verifice veniturile. Acuma, vă daţi seama, nu ne face cinste o asemenea problemă, când apare la nivel internațional.”, a declarat edilul comunei, Ioan Gligor.

Autorităţile germane şi-au dat seama de schema ilegală, iar acum doi ani, l-au dat în urmărire internaţională.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu, a afirmat că „autorităţile germane au emis pe numele acestuia două mandate europene de arestare, fiind bănuit de comiterea, pe teritoriul Germaniei, a infracţiunilor de fals, uz de fals şi înşelăciune fiscală, prin încasarea ilegală a unor drepturi care nu i se cuveneau”.