GESTUL RUȘINOS făcut de POLITICIENII ROMÂNI la funeraliile Regelui Mihai. Momentul, surprins de CAMERELE de filmat

GESTUL RUȘINOS făcut de POLITICIENII ROMÂNI la funeraliile Regelui Mihai. Momentul, surprins de CAMERELE de filmat
Foto: Captură privesc.eu

România și-a luat adio de la Mihai I. Zeci de mii de oameni i-au adus un ultim omagiu săptămâna aceasta, zeci de mii de oameni l-au însoțit sâmbătă pe ultimul drum și milioane de oameni l-au plâns acasă.

La funeralii au participat Prințul Charles al Marii Britanii, Regele Juan Carlos, fostul suveran al Spaniei, alături de Regina Sofia, precum și alți reprezentanți ai unor familii regale sau nobiliare. Sâmbătă dimineață, înainte ca sicriul să fie dus la Catedrala Patriarhală pentru oficierea slujbei, acești oaspeți de seamă, dar și demnitari ai țării i-au adus lui Mihai I un ultimul omagiu.

Dar politicienii români n-au uitat de rivalitățile și lupta pentru putere nici măcar în acest moment solemn. Când președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au intrat în Sala Tronului și i-au adus un omagiu Regelui, toți cei prezenți în sală s-au ridicat în picioare și așa au rămas. Cu trei notabile excepții: Călin Popescu Tăriceanu, care s-a așezat rapid pe scaun, Liviu Dragnea, care i-a urmat imediat exemplul, și Mihai Tudose, care s-a așezat după o scurtă ”negociere” din priviri cu ceilalți doi.

Sfidare sau simplă gafă la funeraliile Regelui? Veteranii de război și membrii Caselor Regale au rămas în picioare, Dragnea, Tăriceanu și Tudose au stat comod pe scaune

#DIRECT_ONE_8u50jk#

Și în timp ce ei trei stăteau comod pe scaune, toți ceilalți, capete încoronate ale monarhiilor, membri ai Caselor Regale din Europa și din lume, ambasadori, oameni de cultură, veterani de război, toți, fără excepție, au rămas în picioare.