Pinalti ajunge iar la închisoare. Gheorghe Ştefan, condamnat cu executare în cel mai vechi proces cu DNA

Pinalti ajunge iar la închisoare. Gheorghe Ştefan, condamnat cu executare în cel mai vechi proces cu DNA
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat pe Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piaţa Neamţ, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în cel mai vechi proces pe care procurorii DNA i l-au intentat. Instanța a dispus și confiscarea de la acesta a sumei de 3 milioane de lei. Cele patru societăţi implicate în dosar au fost obligate să plătească diverse amenzi și li s-a interzis să participe la proceduri de achiziţie publică în următorii doi ani, informează Adevărul.

Ştefan fusese acuzatde spălare de bani şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Procurorii anticorupţie l-au inculpat pe Pinalti în dosarul Strongmontaj la finele anului 2014, arătând că din anul 2009 fostul primar a administrat în fapt firma, folosindu-se de interpuşi. Anchetatorii au arătat că societatea a încheiat şi a executat contracte vizând realizarea unor lucrări în judeţul Neamţ cu diferiţi clienţi şi a achiziţionat bunuri şi servicii. Procurorii au considerat că operaţiunile comerciale în care s-a implicat Pinati erau incompatibile cu funcţia de primar şi au fost menite să-i aducă bani necuveniţi.

”Pentru asigurarea alocării de fonduri şi pentru finanţarea cu prioritate a lucrărilor din care obţinea sume de bani necuvenite, în perioada 2010-2012, Gheorghe Ştefan s-a folosit de autoritatea şi de influenţa conferite de funcţia de conducere deţinută într-un partid, intervenind la funcţionari din cadrul Ministerului Dezvoltării şi ai CJ Neamţ“, arătau anchetatorii.

Ultima oră
23:22 - Replici dure între Mihai Tudose și Raluca Turcan: „La mulți ani la deces și veșnică pomenire la naștere!” / „Baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate vor avea muzeul lor: Jilava”
23:07 - Vladimir Putin spune că marina Rusiei poate lansa „o lovitură de imposibil de prevenit”, dacă e nevoie: „Suntem capabili să detectăm orice inamic în apă, deasupra apei și în aer”
23:07 - Pandemia de COVID a scăpat de sub control în Turcia, avertizează medicii
22:40 - Când ar urma să aibă loc o explozie a cazurilor de COVID-19 în România. Avertismentul specialiștilor: „Politicienii noștri în continuare așteaptă, ca atunci când sunt surprinși de prima zăpadă”
22:37 - Numărul cazurilor din SUA, în creștere din cauza variantei Delta, spune Casa Albă. Autoritățile americane mențin restricțiile de călătorie
22:08 - Marcel Ciolacu: Va veni FMI în România la anul pentru că nu vor găsi altă soluție. Categoric vor veni și tăierile
21:57 - Ludovic Orban: În decizia despre viitorul PNL trebuie să conteze doar membrii partidului și nicio altă entitate din exteriorul său (VIDEO)
21:42 - Primul oraș din România care vrea să interzică trotinetele electrice în zonele pietonale
21:39 - Radu Oprea (PSD): Starea de alertă din Sectorul 1, o cârdășie între prefectul USR-PLUS și primarul USR-PLUS – și cu mai mulți bani plătiți, și fără curățenie, și cu șobolani. O vom ataca în instanță (VIDEO)
21:32 - Restricții majore în New York, în contextul unui nou val de COVID-19: Vaccin sau test obligatoriu pentru funcționari