Pinalti ajunge iar la închisoare. Gheorghe Ştefan, condamnat cu executare în cel mai vechi proces cu DNA

Pinalti ajunge iar la închisoare. Gheorghe Ştefan, condamnat cu executare în cel mai vechi proces cu DNA
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat pe Gheorghe Ştefan, fostul primar din Piaţa Neamţ, la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare în cel mai vechi proces pe care procurorii DNA i l-au intentat. Instanța a dispus și confiscarea de la acesta a sumei de 3 milioane de lei. Cele patru societăţi implicate în dosar au fost obligate să plătească diverse amenzi și li s-a interzis să participe la proceduri de achiziţie publică în următorii doi ani, informează Adevărul.

Ştefan fusese acuzatde spălare de bani şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Procurorii anticorupţie l-au inculpat pe Pinalti în dosarul Strongmontaj la finele anului 2014, arătând că din anul 2009 fostul primar a administrat în fapt firma, folosindu-se de interpuşi. Anchetatorii au arătat că societatea a încheiat şi a executat contracte vizând realizarea unor lucrări în judeţul Neamţ cu diferiţi clienţi şi a achiziţionat bunuri şi servicii. Procurorii au considerat că operaţiunile comerciale în care s-a implicat Pinati erau incompatibile cu funcţia de primar şi au fost menite să-i aducă bani necuveniţi.

”Pentru asigurarea alocării de fonduri şi pentru finanţarea cu prioritate a lucrărilor din care obţinea sume de bani necuvenite, în perioada 2010-2012, Gheorghe Ştefan s-a folosit de autoritatea şi de influenţa conferite de funcţia de conducere deţinută într-un partid, intervenind la funcţionari din cadrul Ministerului Dezvoltării şi ai CJ Neamţ“, arătau anchetatorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe