Sindicatele de la metrou anunță că fac GREVĂ în ciuda deciziei Tribunalului București

Sindicatele de la metrou anunță că fac GREVĂ în ciuda deciziei Tribunalului București

Tribunalul Bucureşti a declarat luni ilegală greva de avertisment de la metrou, din 15 noiembrie.

Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment declanșată de Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15.11.2018 – anunță conducerea METROREX, într-un comunicat de presă.

Potrivit instanței, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social – se arată în comunicat.

Instanța “constată nelegalitatea declarării și declanșării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA”.

Totuși, sindicaliștii nu renunță la greva generală anunțată pentru miercuri la metrou, au confirmat pentru Știrile ProTv surse din cadrul USLM,Unitatea – Sindicatul Liber Metrou.

„Referitor la Comunicatul de presa Metrorex prin care opinia publică a fost informată că „Tribunalul București a declarat nelegală greva de avertisment”, vă comunicam și alte câteva detalii privind decizia Tribunalului Bucuresti: „ … respinge cererea de încetare a continuării acțiunilor de grevă intemeiate pe greva de avertisment ca prematur formulată”, precum și „ … respinge in rest actiunea (Metrorex) ca fiind neintemeiata”. În aceste condiții, conform adresei USLM nr. 324/16.11.2018, inregistrata la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, zilnic intre orele 4:00 – 16:00. În conformitate cu legea avem acest drept”, arată comunicatul sindicatului.

Angajaţii Metrorex au anunţat săptămâna trecută că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4:00 – 16:00.