Guvernul anunţă că va achita toate datoriile pe care statul le are către profesori. Ecaterina Andronescu: Vor primi banii până la Paște (VIDEO)

Guvernul anunţă că va achita toate datoriile pe care statul le are către profesori. Ecaterina Andronescu: Vor primi banii până la Paște (VIDEO)
Foto: Inquam Photos

Noi promisiuni pentru profesori. Cu o lună înainte de alegerile europarlamentare, Guvernul anunţă că va achita toate datoriile pe care statul le are către cei din învățământ. Ministrul Educaţiei afirmă că dascălii care au obținut majorările salariale în urma unor decizii judecătorești definitive îşi vor primi banii chiar înainte de sărbătorile pascale, informează B1 TV.

”În acest moment sunt hotârâri judecătorești rămase defintitve care apoi s-au eșalonat și acum noi ne achităm toate datoriile. Banii sunt în inspectorate, deci până de sărbătoarea Paștelui toată lumea îi va avea în buzunar”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației susține că nu există nicio problemă ca inspectoratele să vireze banii în conturile școlilor și mai apoi aceștia să ajungă pe cardurile profesorilor.

În 30 noiembrie 2018, Ministerul Educației încheia un acord cu sindicatele din învățământ prin care își lua angajamentul să achite profesorilor majorările salariale promise cu zece ani în urmă și obtinuțe, ulterior, de dascali în instanţă.

Referitor la suma totală pe care statul o va achita profesorilor până de sărbători, Ecaterina Andronescu a declarat: ”Este vorba de 700 de milioane de lei și sunt bani care se cuvin profesorilor din fosta lege 221 aprobată de Parlamentul României în 2008”.

La aceste sume s-a ajuns ca urmare a nerespectării prevederilor din Legea 221/2008, referitore la creșterile salariale din învățământ cu 50 de procente. Pentru că momentul a coincis cu izbucnirea crizei financiare, statul nu a mai achitat măririle de salarii, fiind ulterior dat în judecată de numeroși profesori.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său