Iași: Un medic şi mai mulţi PACIENŢI, trimişi ÎN JUDECATĂ pentru mită

Iași: Un medic şi mai mulţi PACIENŢI, trimişi ÎN JUDECATĂ pentru mită

Un medic ieşean a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată, în acelaşi dosar fiind deferiţi justiţiei şi cinci pacienţi, sub acuzaţia de dare de mită, potrivit Direcției Generale Anticorupție.

Fapta constă în aceea că, acesta, în calitate demedicprimar chirurgie cardiovasculară în cadrul unei unități medicale din Iaşi,în perioada octombrie 2016 – iunie 2017, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul B.E.V. a pretins şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi pacienţi, în vederea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu sau ca urmare a îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

Astfel, în timpul cercetărilor au fost identificate 11 situații în care medicul a pretins, în total, peste 25.000 de lei și aproape 5000 de euro de la pacienți și aparținători ai acestora pentru efectuarea unor intervenții chirurgicale. Din sumele pretinse, medicul a primit aproape 18.000 de lei și 1600 de euro, cu titlu de mită.

Ca exemplu, în luna septembrie 2016 a pretins suma de 7.000 lei unui pacient, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale și, pentru că acesta nu avea suma de bani solicitată, a primit ulterior, printr-un intermediar, suma de 4.000 lei. De asemenea, în cursul lunii aprilie 2017 a pretins unui pacient şi fratelui acestuia, suma de 1.500 euro pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale. Deoarece cei doi nu dispuneau de această sumă de bani, a acceptat şi primit, în cursul lunii mai 2017, suma de 4.500 lei de la fratele pacientului, după ce a efectuat operația.

O situație similară s-a produs la data de 12 iunie 2017, când, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, medicul a pretins suma de 8.000 lei de la două persoane pentru a efectua o intervenţie chirurgicală asupra uneia dintre acestea, iar câteva zile mai târziu, la data de 15 iunie 2017, a primit 6.000 lei de la o pacientă pentru o operație, după ce în luna ianuarie 2017 îi pretinsese 8.000 lei.

Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 5 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor dedare de mită, constând în aceea că au dat inculpatului B.E.V. diferite sume de bani în legătură cu serviciile medicale prestate de acesta.

În cauză au fost luate măsuri asigurătorii şi s-au formulat propuneri de luare a măsurii de siguranţă a confiscării, inclusiv a confiscării extinse.

Dosarul urmează să parcurgă procedura de cameră preliminară laTribunalul Iaşi.

Tags:
Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației