ICCJ îi dă voie lui Marius Petcu să meargă la tratament la Techirghiol, pentru două săptămâni

ICCJ îi dă voie lui Marius Petcu să meargă la tratament la Techirghiol, pentru două săptămâni
Foto: adevarul.ro

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au ridicat temporar controlul judiciar impus fostului lider al CNSLR-Frăţia şi al Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, astfel ca el să părăsi Bucureștiul, pentru a merge la tratament la Techirghiol.

Instanța supremă a admis, luni, o cerere de modificare temporară a controlului judiciar impus de instanţa inferioară, după condamnare, fostului lider sindical Marius Petcu, relatează Mediafax.

În prezent, procesul lui Petcu se află în recurs la ICCJ. Acesta le-a cerut judecătorilor de aici să ridice temporar controlul judiciar, prin care nu îi este permis să părăsească municipiul Bucureşti. Cererea a fost admisă, Petcu putând să plece din Capitală între 15 și 31 august. Le-a spus judecătorilor că doreşte să meargă în această perioadă la Techirghiol pentru tratament.

Marius Petcu, care este judecat în libertate, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie de către Tribunalul București, la sfârștiul lui 2011. Pe 21 aprilie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pentru luare de mită, în formă continuată.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu ar fi primit de la Petre Scrieciu, administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către firma acestuia a unui contract de execuţie lucrări.

Potrivit procurorilor, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov”.

Marius Petcu a stat în arest preventiv din 31 martie până în 20 iunie 2011, când a fost eliberat sub control judiciar. Liderul sindical a fost arestat după ce în 24 martie a fost prins luând mită 40.000 de euro de la Petre Scrieciu.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)