Ilfov: Toxiinfecție alimentară la aproape 200 de copii din Voluntari, după ce au luat masa de prânz la grădinițe

Ilfov: Toxiinfecție alimentară la aproape 200 de copii din Voluntari, după ce au luat masa de prânz la grădinițe

Un număr de aproape 200 de copii şi 19 adulţi au reclamat simptome specifice unei toxiinfecții alimentare după ce au luat masa de prânz la grădinițe din Voluntari.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a demarat o anchetă, informează Ministerul Sănătății, citat de Hotnews.

Aşadar, teste de sanitație de la personalul care lucrează în bucătărie și cel care servește masa, precum și de pe suprafețele din bucătării au fost recoltate în cadrul anchetei.

„La aproximativ o oră după masa de prânz, mai mulți copii și membri ai personalului au prezentat vărsături și scaune diareice. În total au fost afectați 198 copii și 19 persoane din rândul personalului unităților de învățământ. Precizăm că, în aceste unități erau prezenți, ieri, 540 copii și 134 membri ai personalului”,a precizat Ministerul Sănătății.

Mâncarea a fost preparată în bucătăria proprie a uneia din unitățile de învățămînt din Ilfov, de unde a fost transportată cu mașini frigorifice autorizate, către celelalte unități.
Direcția de Sănătate Publică Ilfov a suspendat activității în toate unitățile unde s-au înregistrat cazuri, reluarea activității se va face numai cu acordul Direcției de Sănătate Publică Ilfov.