Ilfov: Toxiinfecție alimentară la aproape 200 de copii din Voluntari, după ce au luat masa de prânz la grădinițe

Ilfov: Toxiinfecție alimentară la aproape 200 de copii din Voluntari, după ce au luat masa de prânz la grădinițe

Un număr de aproape 200 de copii şi 19 adulţi au reclamat simptome specifice unei toxiinfecții alimentare după ce au luat masa de prânz la grădinițe din Voluntari.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a demarat o anchetă, informează Ministerul Sănătății, citat de Hotnews.

Aşadar, teste de sanitație de la personalul care lucrează în bucătărie și cel care servește masa, precum și de pe suprafețele din bucătării au fost recoltate în cadrul anchetei.

„La aproximativ o oră după masa de prânz, mai mulți copii și membri ai personalului au prezentat vărsături și scaune diareice. În total au fost afectați 198 copii și 19 persoane din rândul personalului unităților de învățământ. Precizăm că, în aceste unități erau prezenți, ieri, 540 copii și 134 membri ai personalului”,a precizat Ministerul Sănătății.

Mâncarea a fost preparată în bucătăria proprie a uneia din unitățile de învățămînt din Ilfov, de unde a fost transportată cu mașini frigorifice autorizate, către celelalte unități.
Direcția de Sănătate Publică Ilfov a suspendat activității în toate unitățile unde s-au înregistrat cazuri, reluarea activității se va face numai cu acordul Direcției de Sănătate Publică Ilfov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)