Încă 4 victime ale epidemiei de coronavirus în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.151

Încă 4 victime ale epidemiei de coronavirus în România. Bilanțul deceselor a ajuns la 1.151
Foto: Inquam Photos / George Călin

Epidemia de coronavirus a mai făcut patru victime în România. Acestea erau din Vaslui, Vrancea și Suceava (2) și aveau vârste cuprinse între 68 și 89 de ani. Astfel, bilanțul total a ajuns la 1.151 decese.

Ultimele victime ale COVID-19 în țara noastră

În județul Vaslui, pe 20 mai a decedat o femeie în vârstă de 89 de ani, care a fost depistată pozitiv pe 12 mai. „Comorbidități: Sechele AVC, HTA std II, Aritmie extrasistolica, cardiopatie ischemica, Boală polichistica renală, Demență mixta”.

n județul Vrancea, victimă a epidemiei a fost o femeie în vârstă de 77 de ani. Diagnosticată pe 25 aprilie, ea a încetat din viață tot pe 20 mai. „Comorbidități: Fibrilatie atriala, HTA esențială, Diabet zaharat tip II, Ciroza hepatica, Boala renala cronica std. III, Obezitate, Cecitate”.

În Suceava a decedat, pe 20 mai, un bărbat în vârstă de 68 de ani, ce fusese confirmat chiar în aceeași zi. „Comorbidități: Sechele infarct miocardic, HTA esentiala, Diabet zaharat”.

Din acelați județ era și o femeie de 76 de ani. Depistată pozitiv pe 17 mai, ea a murit pe 20. „Comorbidități: Neoplasm colon cu ocluzie intestinala operata, peritonita”.

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus în România

De la declanșarea crizei și până miercuri, ora 13.00, când au fost prezentate ultimele date, în țara noastră au fost depistate pozitiv 17.387 de persoane. Dintre ele, 10.356 s-au vindecat și au fost externate din spital, 1.151 au decedat și aproape 200 sunt internate la Terapie Intensivă.

Puțin peste 11.000 de români se află în carantină instituționalizată, iar alți mai bine de 30.600 sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

În total, la nivel național au fost prelucrate 332.487 de teste.

Cel mai afectat județ din România de epidemia de Covid-19 este Suceava. Aici au fost înregistrate 3.469 de cazuri de îmbolnăvire. Pe locul doi se situează Bucureștiul, cu 1.674 de cazuri.

Dincolo e granițe,2.924 de conaționați au fost depistați pozitiv, 104 au decedat și 22 au fost declarați vindecați.

Luni, președintele Klaus Iohannis adeclaratcă starea de urgență ar putea fi reintrodusă dacă ritmul de infectare și presiunea pe spitale „vor crește semnificativ”.

La rândul său, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, s-a arătatdezamăgitde atitudinea unor români, care fac „bășcălie” și iau în „batjocură și la mișto” pericolul COVID-19. În opinia sa, astfel de atitudini ne pot aduce în scenariul în care un al doilea val al epidemiei să fie mult mai greu de gestionat.

Miercuri, premierul Ludovic Orbana anunțat mai multe măsuri pentru revitalizarea economiei, care a resimțit efectele restricțiilor specifice pandemiei de coronavirus. „Consiliul Uniunii Europene a aprobat un regulament, care va pune în practică (…) un program, prin care UE ajută statele membre pentru a finanța măsurile active de ocupare a forței de muncă.România trebuie să ofere o garanție de până la 400 de milioane de euro și va beneficia, conform calculelor noastre, în funcție de mecanismul de repartiție a fondurilor respective, de o sumă între 3 miliarde de euro și 5 miliarde de euro, suma totală care va fi folosită în acest program fiind de 100 de miliarde”, a explicat șeful Guvernului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`