Incendii de vegetație uscată și fond forestier, semnalate în 11 județe din țară. Vezi zonele afectate

Incendii de vegetație uscată și fond forestier, semnalate în 11 județe din țară. Vezi zonele afectate
Foto: mytex.ro

Pe fondul căldurii excesive și a secetei din ultimele săptămâni, au izbucnit incendii de vegetație uscată și fond forestier în 11 județe din țară. În acestea, se acționează, luni, pentru localizarea și lichidarea focului și pentru supravegherea zonelor respective.

Cel mai puternic dintre acestea are loc în județul Prahova, Masivul Bucegi, unde un elicopter al Ministerului Adiministrației și Internelor intervine pentru stingerea flăcărilor. Conform ultimelor informații, acesta se extinde din cauza vântului și singura intervenție posibilă deocamdată este cea pe calea aerului.

În Argeș, a izbucnit un incendiu de vegetație uscată în Masivul Făgăraș în zona golului alpin dintre Vârfu; Scara și Vârful Boia, pe aproximativ doua hectare.

În județul Brașov, comuna Hârseni, se continuă intervenția pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată care s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat între Vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş, la o altitudine de 1500 de metri, relatează Agerpres.

În Hunedoara au exista două incendii, unul dintre ele fiind lichidat. În prezent, se acționează pentru lichidarea celui de-al doilea, din Munţii Şureanu, de pe raza comuna Baru, ce a afectat circa 30 de hectare de vegetaţie uscată şi doborâturi. De asemenea, au fost lichidate și două incendii din Covasna și, respectiv, Gorj.

Aproximativ 25 hectare vegetaţie uscată, litieră pădure foioase şi conifere, păşune alpină şi doborâturi au fost afectate de incendiile declanşate pe raza comunei Şugag, în zonele Smida Mică şi Dobra din Munţii Şureanu, judeţul Alba.  

Se asigură supravegherea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate în zonele Şanta – staţiunea Păltiniş, Vârfurilor Bătrâna, Arpăşelul de Sus şi Buceciu din judeţul Sibiu, zona Ocolului Silvic Brateş din comuna Tarcău, judeţul Neamţ, în comuna Stânceni din judeţul Mureş şi în apropierea Staţiunii Lacul Roşu şi localităţile Borsec, Subcetate şi Gheorgheni din judeţul Harghita.