Incendiu de proporţii la un hotel din Poiana Braşov. Pompierii s-au luptat mai bine de 6 ore cu flăcările violente

Incendiu de proporţii la un hotel din Poiana Braşov. Pompierii s-au luptat mai bine de 6 ore cu flăcările violente

Incendiu de proporţii la Hotelul Ciucaş din Poiana Braşov. Acoperişul hotelului s-a făcut scrum, deşi pompierii s-au luptat mai bine de 6 ore cu flăcările violente.

Pentru că flăcările erau extrem de mari, iar pompierii şi-au dat seama că lichidarea incendiului devine o misiune imposibilă, reprezentanţii ISU Braşov au cerut ajutor de la colegii din Prahova și București.

Incendiul a izbucnit la Hotelul Ciucaş din Poiana Braşov, iar 7 autospeciale de pompieri au fost trimise imediat la faţa locului. Flăcările înalte de câţiva metri cuprinseseră acoperişul imobilului, pe o suprafaţă de peste 200 de metri pătraţi.

„Intervenția este dificilă, întrucât se manifestă la acoperiș. Se intervine cu țevile de refulare și cu tunurile de stins incendii, din dotarea autospecialelor. S-au format echipe de intervenții pe toate laturile unde s-a putut realiza accesul. Două autoscări sunt la fața locului", a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov, potrivit BZI.

Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar eforturile pompierilor păreau în zadar, aşa că în ajutorul echipajelor din Brașov au venit și colegii lor din Prahova și București.

„Numărul autospecialelor a fost suplimentat, astfel încât s-a intervenit cu 9 autospeciale cu apă şi spumă – 6 de la ISU Braşov, una de la Serviciul Voluntar de la Râşnov, 2 de la ISU Covasna – şi 3 autoscări”, a precizat reprezentantul ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Când trecuseră trei ore şi jumătate de la începutul intervenţiei, pompierii erau departe de a finaliza misiunea. Flăcările erau din ce în ce mai mari, iar misiunea lor părea una imposibilă.

Incendiul a fost lichidat spre dimineaţă, după ora 6:00. În hotel nu erau turişti, unitatea fiind închisă din 2015 pentru lucrări de renovare şi reclasificare de la 3 la 5 stele.

Urmăriți B1TV.ro și pe