UPDATE // Un deținut a provocat un al doilea incendiu la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat și Liviu Dragnea (VIDEO)

UPDATE // Un deținut a provocat un al doilea incendiu la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat și Liviu Dragnea (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE 2//Un deţinut aflat în tranzit la Penitenciarul Bucureşti-Rahova a procedat, sâmbătă, la incendierea unor saltele din camera de deţinere în care se afla cazat, precizează ANP.
Conform procedurii, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Ca urmare a intervenţiei rapide a angajaţilor unităţii, incendiul a fost stins până la sosirea echipajului de pompieri, arată același comunicat.

Deţinutul în cauză şi 6 poliţişti de penitenciare au fost preluaţi de echipajele SMURD sosite la faţa locului, în vederea efectuării de investigaţii medicale suplimentare. Din primele informaţii, toate persoanele implicate se află în afara oricărui pericol, conchide comunicatul.

Incidentul face obiectul unei verificări interne, deţinutul implicat urmând a fi cercetat disciplinar şi sancţionat conform prevederilor legale, potrivit aceleiași surse.

UPDATE // Trei deținuți de la Penitenciarul Rahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internați, confirmă Administrația Națională a Penitenciarelor, printr-un comunicat de presă.

Angajaţii unităţii au solicitat, de îndată, sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la sosirea echipajului de pompieri incendiul fiind deja lichidat. Cele două ambulanţe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deţinuţi internaţi pe secţia în cauză şi cadre, deţinuţii aflându-se în afara oricărui pericol, arată același comunicat.

Un număr de patru poliţişti de penitenciare au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol, mai notează comunicatul.

Din punct de vedere administrativ, secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, estul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident, scrie sursa citată.

Totodată, la nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, deţinuţii implicaţi urmând a fi cercetaţi disciplinar.

Știrea inițială // Un incendiu a izbucnit la Penitenciarul Rahova, unde fostul președinte PSD Liviu Dragnea își ispășește condamnarea din dosarul angajărilor fictive.

Așadar, flăcările au cuprins zona de spital a închisorii, astfel că trei gardieni au fost intoxicați cu fum și vor fi preluați de echipele medicale, potrivit digi24.ro. În continuare sunt degajări de fum pe etajul al treilea al închisorii.

Cu toate acestea, la momentul actual, nu se știe cu exactitate dacă este vorba despre un accident sau o tentativă de revoltă a deținuților. Publicația notează că, potrivit unor informații, câteva dintre persoanele încarcerate ar fi incendiat niște saltele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.