Începe Spotlight – Bucharest International Light Festival! 27 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping vor lumina Capitala (FOTO)

Începe Spotlight – Bucharest International Light Festival! 27 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping vor lumina Capitala (FOTO)

Cea de-a patra ediție a SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival are loc anul acesta în perioada 12 – 15 aprilie. Organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, evenimentul va transforma Bucureștiul într-un oraș al luminilor! Calea Victoriei va deveni o expoziție itinerantă în aer liber. Se vor proiecta instalații de lumină și pe Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul Român.

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediția Spotlight din acest an este intitulată ‘United We Shine’ și aduce la București 27 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping din Franța, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania și România.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20.30 și se încheie la ora 23.00.

Clădiri emblematice din București sunt incluse în premieră pe harta Spotlight, harta instalațiilor de lumină incluzand, pe lângă traseul deja consacrat – Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței, și clădiri emblematice din București precum Arcul de Triumf, Ateneul Român sau Palatul Știrbei.

Un alt element de noutate este concursul internațional de video mapping pe fațada Palatului CEC. Șase artiști internaționali transformă Palatul CEC prin proiecții de video mapping selectate în urma open call-ului Spotlight. Cele șase lucrări finaliste vor fi proiectate pe toată durata festivalului pe fațada Palatului CEC, urmând ca marele câștigător Spotlight 2018 să fie ales de public, prin vot online, din proiectele finaliste.

La fel ca în anii anteriori, locația centrală a festivalului Spotlight este Calea Victoriei, care va găzdui cele mai multe evenimente ale ediției, dintre care amintim instalații interactive la Muzeul Național de Istorie, sesiuni de video mapping pe fațada Hotelului Novotel, a Palatului Loteriei sau pe fațada Clădirii Rosenthal. În toate zilele de festival, Calea Victoriei devine pietonală între Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței, între orele 20:30 și 23:00. Calea Victoriei devine pietonală pe durata festivalului .

Spectacolul de deschidere a celei de-a patra ediții a festivalului internațional de lumină din București are loc în Piața George Enescu, joi, 12 aprilie, începând cu ora 20.30.

Pentru deschiderea ediției Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans și lumini ale momentului, Light Balance din Ucraina, aduce la București un spectacol care a făcut senzație în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită și China. Show-ul Light Balance de dans și lumini este precedat de reprezentația de muzică live, coregrafie și light design dată de artiștii britanici de la Spark.

Pentru prima dată la Spotlight, lucrări de artă impresionante vor fi proiectate pe fațadele următoarelor clădiri: Muzeul Antipa, Palatul Știrbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne și Ateneul Român. Primăria Municipiului București și Teatrul Național București devin locațiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase.

În premieră, Piața Universității găzduiește între 12 și 15 aprilie o instalație de lumină și sunet din Israel, iar Direcția Generală de Poliție a Municipiului București devine locația unei instalații interactive din România.