Influencerița din China care a mâncat rechin din specia Marele alb este anchetată de poliție

Influencerița din China care a mâncat rechin din specia Marele alb este anchetată de poliție

O influenceriță este anchetată de poliția din China după ce un clip în care apare prăjind și mâncând carnea unui rechin din specia Marele alb a devenit viral.

Tizi ar fi mâncat un rechin de doi metri gătit pe grătar și în bulion

Imaginile cu vloggerița, cunoscută sub pseudonimul Tizi, o arată pe aceasta ospătându-se cu peștele prădător, despre care poliția din orașul central Nanchong a confirmat că era un marele alb.

„Poate că pare ceva strigător la cer, dar carnea sa este cu adevărat foarte fragedă”, a spus Tizi în timp ce mușca bucăți mari din carnea gătită la grătar a rechinului, într-o înregistrare video postată la mijlocul lunii iulie.

Influencerița din China care a mâncat rechin din specia Marele alb este anchetată de poliție, sursă foto: captură YT

În videoclip, șters între timp, se întindea lângă rechinul de 2 metri lungime pentru a arăta că este mai mare decât ea. Rechinul este apoi tăiat în două, marinat și fript la grătar, în timp ce capul este gătit în bulion picant.

Marii rechini albi sunt incluși pe lista speciilor vulnerabile de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii – la un pas de a fi clasificați ca fiind pe cale de dispariție.

În China, Marele alb este specie protejată

Populațiile de rechini – unii dintre cei mai importanți prădători apex din oceane – au fost amenințate în ultimele câteva decenii, în special de pescuitul industrial.

Nu este clar dacă Tizi, care are aproape 8 milioane de urmăritori, va fi pedepsită. Ea a declarat presei locale că a achiziționat rechinul prin „canale legale”, dar biroul local pentru agricultură a declarat luni că afirmația ei este „neconformă cu faptele” și că poliția investighează.

Carnea uscată de pui de rechin este folosită ca hrană pentru pisici în China și poate fi cumpărată în multe magazine online.

Mass-media de stat chinezești au purtat de mult timp un război împotriva videoclipurilor virale de tip binge-eating, cunoscute sub numele de mukbang, un argou coreean, în timp ce platformele de livestreaming au promis de ani de zile că vor închide conturile care promovează excesul de mâncare și risipa de alimente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri