ÎNGRIJORĂTOR! Focarul de rujeolă din România s-ar putea răspândi în țările din spațiul Uniunii Europene

ÎNGRIJORĂTOR! Focarul de rujeolă din România s-ar putea răspândi în țările din spațiul Uniunii Europene
foto: Europa FM

Focarul de rujeolă din România s-ar putea răspândi și în țările Uniunii Europene și în Spațiul Economic European (SEE), a avertizat marți Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. "Ținând cont de dimensiunea și răspândirea geografică a focarului de rujeolă din România, posibilitatea de transmitere peste hotare a cazurilor de rujeolă este una crescută", se arată în evaluarea ECDC cu privire la riscurile implicate de focarul de rujeolă din țara noastră, potrivit Xinhua.

În 2-16, focarele de rujeolă au izbucnit în mai multe dintre țările UE/SEE, iar numărul cazurilor continuă să crească în 2017. În acest an, Institutul Național de Sănătate Publică a primit multe înștiințări privind cazurile de rujeolă, în ciuda măsurilor adoptate la nivel național pentru sporirea activităților de vaccinare.

Dat fiind faptul că în mai multe țări din spațiul UE/SEE nu a fost încă atins planul de imunizare a populației prin vaccinare, riscul de răspândire și de transmitere a rujeolei din zonele cu populație cu grad înalt de risc rămâne ridicat, informează Agerpres.