Un al treilea pacient a murit la Institutul ”Marius Nasta”. Zeci de operații, amânate din cauza infecțiilor nosocomiale (VIDEO)

Un al treilea pacient a murit la Institutul ''Marius Nasta''. Zeci de operații, amânate din cauza infecțiilor nosocomiale (VIDEO)
Foto: Captură B1 TV

Un al treilea pacient a murit la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti, în urma contaminării cu o bacterie periculoasă.

Reprezentanții unității medicale au declarat că în cazul acestora, dar și a altor trei bolnavi, au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă erau contaminați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Încă este așteptat rezultatul analizelor. Ei au mai precizat că toți cei trei pacienți decedați aveau afecțiuni grave.

„Sunt trei persoane care au decedat. S-au recoltat probe pentru acinetobacter de la șase pacienți. Dintre aceștia, trei au decedat, iar un pacient cu accident cerebral vascular este în stare foarte gravă. De la toți șase s-au recoltat probe pentru a vedea dacă sunt sau nu contaminați. Nu avem încă rezultatele de la Cantacuzino”, a declarat Beatrice Mahler, managerul spitalului.

Activitatea bloculului operator şi cea a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă au fost oprite, marţi seară, din cauza infecțiilor intaspitalicești. Cei 28 de oameni care se mai aflau internaţi la Terapie Intensivă până la închiderea acestei secţii vor fi relocaţi în alte spitale din ţară. Situaţia este una fără precedent în România şi extrem de gravă pentru pacienţii care suferă de boli pulmonare. Institutul „Marius Nasta” din Capitală nu mai face operaţii, deşi acesta este singurul loc pentru intervenţiile complicate pe această specializare de la noi din ţară.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)