Învățătoare înregistrată când își umilește elevii: „minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap ca altul” / Mama unei copile: „O distruge psihic pe fata mea” / Conducerea școlii e de partea cadrului didactic

Învățătoare înregistrată când își umilește elevii: „minte îngustă!”, „unul mai bătut în cap ca altul” / Mama unei copile: „O distruge psihic pe fata mea” / Conducerea școlii e de partea cadrului didactic
Foto: Pixabay

O învățătoare din Târgu Mureș a fost înregistrată în timp ce zbiară, jignește și-și umilește elevii. Ea folosește expresii ca: „minte îngustă!”, „ce-i cu capul ăsta al tău, groapă de nisip”, „unul mai bătut în cap ca altul”. Mama uneia dintre eleve a depus pângeri la inspectoratul școlar, la poliție și la Ministerul Educației, informează edupedu.ro. Conducerea școlii e de partea învățătoarei, la fel și ceilalți părinți. Asta deși în înregistrare se aude că femeia jignește mai mulți copii.

Acuzații grave la adresa unei profesoare din Târgu Mureș

Profesoara predă la Școala gimnazială „Romulus Guga” din Târgu Mureș, iar cea care a depus plângerile este mama unei fetițe de 9 ani, de clasa a III-a.

Ce se aude în înregistrare. Jignirile aduse de învățătoare copiilor:

  • „Ce-i cu capul ăsta al tău, groapă de nisip, ce-i în capul tău, creier nu este nici într-un caz, nici într-un caz”.
  • „Ce-i cu capul tău, măi, (…) ce-i în capul ăla al tău, varză, că învățătură nu-i, varză! Nu știu ce e în capul ăla al tău că minte nu ai deloc”.
  • „Ce să-ți zic, măi, copile, ce să-ți zic? Care-i prima întrebare, că deja m-am lămurit cu tine! (…) Doamne, dă-mi răbdare! Doamne, unul mai bătut în cap ca altul, și moldovean, și (…)”.

Reacția conducerii școlii și a inspectorului școlar general

Directoarea Școlii gimnaziale „Romulus Guga” din Târgu Mureș, Daniela Macavei, i-a luat apărarea învățătoarei, într-o declarație acordată Edupedu.ro, spunând că „o singură mămică are ceva împotriva la doamna învățătoare” și că ar fi „copii care foarte bine reacționează și interacționează cu doamna învățătoare. Chiar nu e o persoană care să abuzeze copiii”.

Sabin Pășcan, inspectorul școlar general, a declarat, pentru Edupedu.ro, că a demarat recent o anchetă la școală și că la o ședință cu părinții aceștia ar fi spus „lăsați-ne domnule în pace că, pentru un părinte, noi nu ne agităm, dacă nu-i convine, să-și ia copilul și să și-l ducă în altă școală”.

Pășcan a precizat că a primit semnale că „acești copii au nevoie și de discuții cu consilierul psihologic al unității de învățământ”.

Inspectorul a mai spus că a oferit toate pârghiile legale școlii ca să-i desfacă și contractul de muncă învățătoarei, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic.

Sabin Pășcan a susținut apoi că de fiecare dată când colegii săi merg în inspecție, ca un făcut, învățătoarea se comportă normal: „În momentul în care s-au încheiat aceste activități și doamna a rămas singură cu elevii, ea a revenit la vechile obiceiuri”.

Ce spune mama copilei terorizate de învățătoare

Mama copilei a povesti că a încercat să discute direct cu învățătoarea, dar a fost amenințată de aceasta: „Am fost amenințată că soțul dânsei este polițist și dacă ea trebuie să meargă la poliție să depună o plângere pentru că eu aș fi defăimat-o cu „calomnii mincinoase”, ea vrea să meargă cu capul sus la poliție. Mi-a zis să merg să-mi retrag toate plângerile de la instituțiile unde le-am depus și îmi garantează că fata mea o să aibă zile liniștite la școală. Bineînțeles că nu m-am dus”.

„Problema este că o distruge psihic pe fata mea. Deja nu poate dormi, îmi spune „mama, ațipesc și îmi bate inima așa de tare că rămân fără aer și îmi aud inima în urechi”. Așa îmi spune”, a mai afirmat femeia, pentru edupedu.ro.

Mama a mai povestit că fiica ei a fost lovită cu creionul și cartea în cap și bruscată: „Desfășoară activități de bullying punând alți copii să râdă de ea oferind-o drept exemplu negativ pe ea vizavi de modul cum scrie sau cum colorează”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:22 - „Bă, nu mai da în el, mă!”. Adolescent din Timiș, bătut de părinţii unui alt copil
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”